Пясъчните рисунки на Андрес Амадор

122
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

   Изкуството няма никакви граници и американския художник Андрес Амадор го доказва. Той използва пясъчния бряг като платно, върху което създава невероятни мащабни рисунки.

Родения през 1971 година творец е по професия еколог, завършил Университета Калифорния, но от 2004 година негова страст са рисунките върху пясъка. Самия той признава, че мечтата му е да прави тези творби по целия свят, за да може повече хора да се докоснат до изкуството му. 

Засега красивите картини на Андрес могат да се видят само по бреговете на Сан Франциско. Той използва Google Earth, за да избере най-добрите плажове за своите проекти, след което търпеливо изчаква пълнолунието и преценя дали приливите и отливите са достатъчно ниски, за да може да завърши дизайна, преди той да бъде отмит от морето.

Произведенията му са вдъхновени от житните кръгове във Великобритания. За изпълнението им той използва едно гребло и понякога помощ от доброволци. Някои от творенията му се простират на площ от 300 до 500 фута.  Времето за което ги създава е около 2 часа, след което приливът идва и заличава пясъчните платна. 

Hobyto.com