Моите пътувания в снимки

59
Добави коментар

На североизток от  Барселона са разположени крайбрежните райони Costa Brava и Costa del Maresme.
Costa del Maresme се отличава с дългите си пясъчни плажове, докато Costa Brava (в превод от испански – скалист бряг) е съвсем друга картинка – скалисти брегове, сгушени между тях малки заливчета, борови гори и т.н.

Ние се спряхме се на курорта Pineda de Mar, който се намира в 
Costa del Maresme, понеже е най-близо до Барселона, а предвиждахме ходене до там поне 4-5 пъти. Градчето е малко, тихо и спокойно и се слива незабележимо със съседния град Calella. 

Плажа е с голяма пясъчна ивица, като морето става дълбоко още в началото. Лично аз не харесвам такъв тип плажове!

И да предупредя – в градчето няма абсолютно никакъв нощен живот!!! Вярно че беше септември месец, но в 22 часа улиците опустяваха все едно бомба е паднала.

Добре че си намерихме един ирландски пъб и там си изкарвахме вечерите….

И понеже в нашият град нямаше какво да правим две седмици, си организирахме екскурзии до близки градове по крайбрежието. Гарата беше точно пред хотела и това беше много удобно.

Първата ни екскурзия беше до Tossa de Mar. До там може да се стигне с корабче или пък комбинация влак + автобус. На нас градчето много ни хареса и ходихме до там два пъти, така че ползвахме и двата варианта. Вторият начин е доста по-евтин, но за да се стигне така до там, трябва да се пътува с влак до Blanes, след това се хваща автобус до Lloret de Mar и после още един до
Tossa de Mar .

Tossa de Mar е едно от най-старите и красиви градчета в Коста Брава.

Ей такива плажове ми допадат на мен! Ако можеше да има и по-малко хора…:-)))

Стария град е обявен за национално богатство.

крема „Каталана“

Blanes – от тук  започва крайбрежния район Коста Брава, който се простира до Франция .

В града има много хубава ботаническа градина.

Lloret de Mar  е най-популярния курорт в Коста Брава. Тук също има ботаническа градина – Santa Clotilde, както и средновековен замък, а също така и хубави плажове с кристално чиста вода.

 Следва продължение…..“Разходка из Барселона“