СТОП! Забрави за правилата!

1
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Понякога традициите се създават, за да бъдат нарушавани. Абстрахирайте се от всички съвети, които сте чели, и поемете в друга посока. Резултатът може да се окаже доста успешен

ЯРКОЧЕРВЕНОТО ЧЕРВИЛО НЕ ОТИВА НА ЧЕРВЕНА КОСА

Напротив: Обикновено съветват червенокосите да използват пур­пурно или тъмночервено за устни­те си, тъй като им подхожда най- много. Гримьорът на актрисата Ейми Адамс обаче е на друго мне­ние и често й слага студено ягодо­во червено, обяснявайки, че този нюанс също е подходящ, особено ако е по-интензивен и наситен от цвета на косата. Крайният резул­тат ни се понрави, особено след като попаднахме и на друга чер­венокоса актриса – Кристина Хендрикс, при която комбинацията от ярки тонове стои доста добре. А скарлет червеното и цветът на череша винаги са подходящ избор, независимо дали сте с червена или черна коса. Всъщност разковниче­то се крие и в баланса и съчетани­ето с ружа и палитрите за очи. Залагайте на дискретен грим 6 бежово, ако искате да акценти­рате върху устните!

НУЖДАЕТЕ СЕ ОТ ПОВЕЧЕ ШАМПОАН, ЗА ДА БЪДЕ КОСАТА ВИ ЧИСТА

Напротив: Колкото по-дълга е, толкова по-добре е да разчитате на самата пяна. Какво имаме предвид? Понякога колкото повече миете с твърде много шампоан косата, тол­кова тя се изсушава и скалпа компенсира тази сухота, като произвежда повече мазни­на. Затова решението се крие в това да използвате нормално количество из­миващ продукт за скалпа, който предварително сте разпенили в шепите си, а по дължината на кичурите да разнесете получилата се пяна, вместо отново да нанасяте шам­поан.

САМО БУЛКИТЕ СЛАГАТ ГОЛЕМИ ЦВЕТЯ В ПРИЧЕСКИТЕ СИ

Напротив: Големите цветя, които обикновено може да носите като брошка или гривна, стоят страхотно и в косите. За да не се получи обаче ня­коя твърде официална прическа, в никакъв случай не прибирайте косата си. По-скоро трябва да бъде пусната свободно около раменете на леки небреж­ни къдрици и цветето да бъде от едната страна над ухото – така ще постигнете свежа визия за на­стъпващите топли дни. Друг вариант е да си сло­жите диадема, но с по-малки цветя.

НЕ ИЗЛИЗАЙТЕ НА ВЪН С МОКРА КОСА

Напротив: Когато косата е мокра, тя е много по-податлива и готова за опашки, при кои­то трябва да е силно опъната назад. Класическа визия, която винаги може да видим на мод­ните подиуми, без значение от сезона, и която лесно може да постигнем сами у дома. Въпреки това, за да не излизате с мокра коса, особено в по-хладните дни или вечери, изсушете внимател­но само корените. Останалата част оставете мокра и с помо­щта на гел или вакса опънете назад, като разнасяте продукта кичур по кичур. След това ги съ­берете на опашка ниско долу.

САМО ФОН ДЬО ТЕНЪТ ПРИКРИВА НЕСЪВЪРШЕНСТВА­ТА ПО КОЖАТА

Напротив: Без съмнение коригиращите продукти са незаменими помощ­ници за постигането на перфектна кожа. През топлите сезони обаче не винаги се чувстваме комфортно с фон дьо тен или пудра, особено на плажа. Ето защо на­биращите популярност В.В. кремове са онези магически продукти, които с едно нанася­не постигат няколко резултата – хидратират кожата, ма­тират лъщенето, защитават от вредните UV лъчи и имат лек фон дьо тен ефект. Звучи страхот­но, нали?

БРОНЗИРАЩАТА ПУДРА ПРИДАВА ЕСТЕСТВЕН БЛЯСЪК НА СКУЛИТЕ

Напротив: Въпросът тук е не какъв продукт използвате, а нюансът и начинът на нанася­не. Новото изкушение, на кое­то се натъкнахме този сезон, е кремообразният руж Instant Light Blush на CLARINS. (42 лв.) Скулптира лицето, озарява го с естествен блясък без излиш­но лъщене, а енергизиращият коктейл от френско грозде и масло от маслинови семена ов­лажнява и омекотява. Може да го нанасяте с върха на пръсти­те или с апликатор-гъба.

БЕЗ БРЕТОН, АКО СТЕ С КЪДРАВА КОСА

Напротив: Идеята за това бретонът винаги да е идеално прав някои фризьори определят като демоде. Оказва се, че дори и на чуплива коса може да стои свежо и модерно и освен това вариантите за оформяне са различни: да бъде леко настра­ни, за да се слива с останалите кичури, да бъде небрежно разде­лен върху челото или да бъде из­правен, докато останала част е къдрава. На помощ идва вакса­та, с която ще пригладите бре- тона в желаната форма.

ПО-МАЛКО СТИЛИЗИРАНЕ С ПРЕСА

Напротив: Ако си мислите, че като намалявате градусите на вашата пре­са, ще пощадите косата, сте в заблуда. Според специалистите е по-добре да бъде на по-висок градус, но самото изправяне на кичура да бъде бавно и еднократно, отколкото да минавате многократно по него, защото по този начин ще изтощи повече косата. Много е важно преди изправянето да нанася­те термозащитен спрей или крем, който да я защити от топлинната обработка.

КОГАТО СТЕ НА 40, НЯМАТЕ ПРАВО НА ДЪЛГА КОСА

Напротив: Според общоприетите норми дългата коса със­тарява допълнително, затова когато минете определна възраст, трябва да се откажете от буклите. Стилистите обаче могат да минат в опозиция и съветват да се постига умерен обем в корените, а около лицето косата да бъде оформена на леки вълни. Допълват още, че е добре пътят да бъде страничен и да се добави малко вакса за блясък по краищата. С всички изброени неща се постига младежка визия, която с лекота ще прикрие истинската ви възраст.

КОСАТА ВИНАГИ ТРЯБВА ДА – БЪДЕ ИЗРЯДНО ГЛАДКА

Напротив: Да бъде леко разрошена понякога може да е дос­та по-стилно и секси, филмо­вите звезди от ЗО-те години на миналия век дори нарочно разресвали къдриците си, за да създадат обем и фриволност на прическата си. Основното тук е контролът – да изглежда небрежна, но в същото време тази небрежност да бъде сти­лизирана с фиксиращи проду­кти като мус-пяна или лак за коса.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.