Народни рецепти с маруля

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Зеленото здраве на България – съкровищница от витамини и минерали

Против безсъние

1 маруля се залива с 1 л вода и раз­творени в нея 2 с. л. мед. Вари се, докато течността изври наполо­вина. Прецежда се и от получената отвара се пие по 1 чаша всяка вечер. (Вижте още 4 отвари за лека нощ)

При акне

Сварете няколко листа от маруля във вода. Получената отвара нана­сяйте сутрин и вечер върху пъпките – те ще засъхнат по-бързо.

При дифтерит

3 с. л. от следната смес: 2 части от плодове от малина, 4 части липов цвят, 2 части листа от маруля, се заливат с 4 чаени чаши гореща вода и се оставят да престоят 1 час. Прецеждат се. От получената настойка се пият по 50 мл 6 пъти на ден.

При проблеми с пикочния мехур

с. л. сушени листа и стъбла от маруля се заливат с 500 мл гореща вода и се оставят да престоят 4 часа. Прецеждат се. От получената настойка се приема по 1 с. л. 3 пъти на ден преди хранене.

При разстройства на нервната система и за понижаване на кръв­ното налягане

2 с. л. сушени листа от маруля се заливат с 200 мл гореща вода. Прес­тояват 1,5-2 часа и се прецеждат. От получената настойка се приема по 1/2 чаена чаша 2 пъти на ден преди хранене.

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Публикувано в категории: Любопитно » Народни рецепти за здраве

Автор Спасова

Доц. Светослав Ханджиев: Спазвайте това лесно правило и ще живеете дълги години

Въпросът със зависимостта между хранене и дълголетие отново е на дневен ред. Как трябва да се храним и какви диети да спазваме, научаваме от доц. Светослав Ханджиев

Картофената вода цери раздразнена кожа

Картофената вода е в състояние да изцери раздразнената ни кожа.

Колкото и странно да ви се струва, картофите са един от най-популярните продукти в народната медицина.

Спортът подмладява – ето как! (доказателства)

Редовното физическо натоварване помага не само да имате добър общ тонус и мускулатура. Спортът действа подмладяващо – за това има най-малко 6 доказателства.

Научете какво се лекува с черен оман (зарасличе) – народна медицина

Още войните на древния Рим са използвали черния оман (Symphitum officinale L.) за лечение на ставите, зарастване на рани и заздравяването на костите.

Лечение с каланхое – използване на тинктура и сок

Много хора имат у дома си това стайно растение, но не всеки знае, че то е алтернатива на известния женшен и помага за лечение на много заболявания.

Как да премахнете оток?

Как да премахнете оток – един въпрос, който тревожи много хора.

Има спасение от нитратите! Ето какво трябва да направите

Бъдете внимателни при консумацията на плодове и зеленчуци, за да не превърнете ползата във вреда

5 важни въпроса за женското здраве

Всички ние си задаваме въпроси за нашето здраве, независимо от възрастта ни. Ето и отговорите на специалистите.

Кои храни се грижат най-добре за слуха?

Витамините и минералите са изключително важни за всички функции на организма. В повечето случаи здравословният, добре балансиран хранителен режим предпазва от недостиг на витамини и минерали, но има моменти, в които добавките са нужни. Производителите на тези продукти твърдят, че те подобряват функциите на организма, включително зрението и слуха, и въпреки че това може да е вярно, не всички подобни изказвания са подкрепени от щателни научни изследвания. Преди да посегнете към добавките, опитайте да увеличите приема на подходящи храни, богати на витамини и минерали.

4-те най-важни неща за медитацията

Искате да живеете по-дълго, да се чувствате по-добре и по-щастливи, да решите проблемите си и да опознаете себе си? Кое ще ви помогне? Отговорът е: медитацията. С нашите съвети ще имате възможността да въведете силата й в ежедневието си.

Ако децата имат проблеми със съня, използвайте този лек от народната медицина

Много често децата не могат да заспят вечер и през нощта имат неспокоен сън, дори и когато не са болни. На помощ ни идва народната медицина с този лесен лек

Ако страдате от болки в панкреаса пийте тази лечебна отвара

Задстомашната жлеза, която ние наричаме още панкреас, е изключително важен орган в човешкото тяло. Ако страдате от болки в панкреаса пийте тази лечебна отвара