Дървени къщи

3
Добави коментар

 Усамотена, енергийно ефективна и семпла вила в Холандия

 Тази дървена къща е проектирана от Denieuwegeneratie и е разположена в природен резерват. Архитектите решават да създадат изкуствен хълм и по този начин да замаскират къщата, намалявайки максимално въздействието върху околната среда.
Цялото пространство на къщата представлява правоъгълник с размери 12 на 9 метра. Вътре пространството е организирано доста хаотично, като помещенията могат лесно да бъдат трансформирани в зависимост от нуждите на обитателите. Целият интериор може да се променя и развива заедно със собствениците.
Дървената къща в Холандия

Вила с дървена облицовка в Квебек

Хвърлете един поглед на тази семпла дървена къща – перфектно място за усамотение и бягство от ежедневието. Къщата е проектирана от канадските архителти Mu Architecture и съчетава в себе си красотата на естествената сурова природа, с комфорта и топлината на модерния дом. Освен всички качества тази къща може да се похвали и със зрелищни гледки разкриващи девствената северна природа. 
Дървената къща е разположена на планински склон, осигурявайки проникването на голямо количество дневна светлина през огромните прозорци. Най-удобното място за почивка е релакс, обаче, се намира извън къщата. Това е зеленият покрив, който освен че осигурява допълнително кътче природа, предлага и спокойно комфортно местенце за почивка и размишления.
Вилата в Квебек

Модерна къща на кокили в Швеция

Тази къща е проектирана от шведския архитект Waldemarson Berglund, Използвани са изцяло местни материали като борова дървесина и т.н. Дървената къща съчетава в себе си както рустикални, така и модерни елементи. Къщата се вписва добре в местния пейзаж благодарение на естествените материали, но модерния дизайн я откроява. Понеже къщата е разположена в близост до морето, тя е изградена върху специални съоръжения – кокили, предназначени да преодотвратят евентуално наводнение.
Къщата на кокили