В деня посветен на Стилиян Петров Челси надигра Вила с 4:2 (ВИДЕО) – SportVox

1
Добави коментар
sheri
sheri

снимка: IAN KINGTON/AFP/Getty Images

Капитанът на Астън Вила и българския национален отбор Стилиян Петров, който днес обяви, че се отказва от футбола, за да се лекува от получената левкемия, бе на „Вила Парк“ заедно със своята съпруга Паулина и двете им деца. Стенли получи подкрепа от феновете на бирмингамци, както и от двата отбора. Гостите от Челси, които спечелиха страхотния двубой днес  с 4-2, излязоха на загрявката с тениски с надпис „Нашите мисли са с теб“.

Мачът започна лошо за Вила, след като още в шестата минута Торес получи пас от Давид Луис, но не успя да преодолее Шей Гивън. 180 секунди по-късно Калу центрира към Торес, който свали кълбото към Мата. Испанецът върна топката към „Ел Ниньо“, чийто шут бе блокиран от Уорнък. Кълбото, обаче, се озова в Даниел Стъридж, който отблизо реализира за 1-0.

Както предварително бе уговорено между феновете на Вила в 19-та минута започнаха аплодисментите в подкрепа на Стилиян. Към тях се включиха и привържениците на Челси. На терена, топката бе изкарана в тъч, за да се включат и играчите на двата отбора. Петров се изправи и прие аплодисментите, като бе силно развълнуван и емоционален и не успя да удържи сълзите си. Феновете по трибуните не спират да пеят – „There’s only one Stiliyan Petrov” („Има само един Стилиян Петров“).

ВИДЕО от емоционалния момент – ТУК!

До почивката Габи Абонлахор имаше чудесен шанс да изравни резултата в 42-ата минута, но Петер Чех с блестящ рефлекс изби с крак в корнер. В началото на второто полувреме Бранислав Иванович доведе нещата до 2-0, след като се разписа отблизо след изпълнение на корнер. В 77-ата минута Джеймс Колинс намали пасива „виланите“ след изпълнение на тъч отдясно и удар с глава на гологлавия бранител. Само 180 секунди по-късно Олбрайтън центрира от левия фланг и Ерик Лихай на задната греда се възползва от лошата игра на Коул, за да отбележи за 2-2.

В 83-ата минута Челси върна предимството си след ново попадение на Иванович. Сръбският защитник се разписа отново след изпълнение на корнер и след удар с глава. В добавеното време Фернандо Торес най-накрая се разписа в Премиършип след шестмесечна пауза, оформяйки крайното 4-2 след хубав удар по земя.

С този успех „сините“ вече имат 53 точки и са на пета позиция, докато Вила е на 15-а позиция с 33л