Спипаха дилърите Слънцето, Льони Милиони, Пашкула

1
Добави коментар
pashkula
pashkula

Столичните служители на реда заловиха организирана престъпна група, разпространявала наркотици на територията на столичните квартали „Надежда“, „Връбница“ и „Свобода“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Групата е ръководена от 34-годишния И.М., известен с прякора Слънцето. Той е заловен на 13 ноември в ж.к. „Сердика“, когато продавал амфетамин на Б.М. (34 г.). Когато видял полицаите, Слънцето се опитал да се отърве от дрогата и изхвърлил на земята найлонов плик с буца амфетамин.

При претърсването на жилището му са открити различни количества марихуана и амфетамин, електронна везна и пластмасов бидон с остатък от амфетамин на дъното.

Слънцето и клиентът му са задържани за 72 часа.

Три дни по-късно при операция в квартал „Надежда“ полицаите задържали 22-годишния Р.Ф., също съпричастен към групата. У него били намерени 5 пликчета амфетамин и три мобилни апарата.

На 29 ноември при обиск на жилище в „Надежда“, собственост на 31-годишния А.С., служителите на реда заварили и арестували трима дилъри на бандата. Това са Л.Г., Р.С. и В.А.

При поредна акция на 17 и 18 декември са заловени 33-годишния Т.Г., по прякор Шмеки, у когото намерили 15 пликчета марихуана, както и 28-годишния Д.Г.-Данкера, дясна ръка на Слънцето. В дома на Данкера са намерени електронна везна, сим карти и мобилни телефони.

Пет дни по-късно криминалистите тръгнали по следите на другия довереник на Слънцето – Льони Милиони (24-годишния Е.Х.), и неговия авер Д.П. (26 г.), известен с прякора Пашкула. И двамата са от кв. Надежда.

В домовете на двамата са намерени различни количества марихуана.

Данкера ще остане за постоянно в ареста, а Льони Милиони и Пашкула ще останат там 72 часа.

Полицаите продължават да издирват и останалите лица, съпричастни към дейността на групата.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти