Българска национална телевизия – Спорт – Полиция – Застреляха Кирил Кирилов от „Наглите“

1
Добави коментар
pashkula
pashkula

Три години след отвличането на бизнесмена Киро Киров един от сочените за негов пряк похитител беше застрелян. Подсъдимият по делото Кирил Кирилов, с прякор „Шкафа“, бе застрелян снощи с 8 куршума пред дома му. Похитеният бизнесмен Киро Киров прие убийството като разчистване на сметки между „Наглите“.

Кирил Кирилов-Шкафа беше убит дни прeди да чуе присъдата си. Смъртта му със сигурност ще забави процеса, защото пледоариите ще започнат отначало. Жена му каза пред „По света и у нас“, че са очаквали покушението, защото били преследвани от дни.

Кървавият екшън се разиграва малко преди 22 часа миналата вечер. 38-годишният Кирил Кирилов се прибира към вкъщи, когато все още неизвестен за разследващите килър започва да стреля по него. Бягайки, Кирилов стига до съседния блок и там умира от сериозна кръвозагуба.

Свидетел: – На два пъти се чуха гърмежи, ама много бързо – туп-туп. Само викаше – ще умра! Викам му – няма, дръж се, няма да умреш, ама… А пред него имаше телефон и той се обаждаше по телефона.

Друг очевидец: – Беше жив. Само викаше „помощ“. Но под него имаше такова количество кръв, което предполагаше, че човека няма да могат да го спасят.

Криминално проявеният Кирилов е един от обвиняемите по мегаделото „Наглите“. Тази седмица трябваше да чуе присъдата си. В петък прокуратурата поиска за Кирилов 12 години затвор. Свидетели на стрелбата по него няма. Последният човек, с когото убитият разговаря, е приятелката му – по телефона. Тя не пожела да застане пред камерата ни, но каза, че според нея убийството е заради съдебния процес. През последните дни били преследвани от непознат човек с джип.

Съпругата на Кирил Кирилов: – Аз, ако знаех кой е, щях да го кажа на полицията. Аз чух изстрелите и започнах да крещя на балкона. В този момент той ми каза – обади се на полицията, стрелят по мен. Каза ми – „обичам те много“.

Кирилов е сочен за прекия похитител на студента Румен Гунински и на бизнесмена Киро Киров, както и за много близък с лидера на Наглите Прокопи Прокопиев – Културиста. По време на делото той и бизнесменът Киров разменили реплики. Кирилов го питал дали мисли, че са го отвклекли полицаи.

Киро Киров – жертва на отвличане: – Ето, това е той. Много самоуверен. Нахален. В съда беше единственият, който зададе въпрос. Попита ме – вие как мислите – това полицаи ли бяха? И аз му казах – аз съм тук пред съда, за да кажа какво съм видял и чул, така че въпросът ви отпада.

По ирония на съдбата само след два дни се навършват 3 години от отвличането на Киров.

Киро Киров: – Ето тук личи как съм вързан, къде лежа, вестникът, който са донесли, за да ме снимат, белегът от боя, очите са поспаднали, защото целите бяха затворени. Личат още синините. Пиша и писмото. Те не са сами, има някой над тях или някой им е съдействал и е възможно те наистина да се разприказват и да го издадат. Не вярвам някой от отвлечените да си е помислил да търси възмездие или отмъщение. Самият спомен води до едно вътрешно напрежение в мен – не говоря с близките си по отвличането изобщо. Това не може да се изплати с никаква присъда за тези, които са ми го причинили.