Изкуство от копчета на Аугусто Ескивел

5
Добави коментар
artandblog
artandblog

Казват за някои дрехи, че като идея са тръгнали от копчето. Но това можем да кажем и за изкуството. Продължаваме да се учудваме на авторите, които намират вдъхновение и материал от всичко.

Днес ви представяме Аугусто Ескивел, който създава невероятни триизмерни скулптури от хиляди копчета. Вижте какво правят хиляди копчета и едно въображение.

Ескивел започва да създава изкуството си преди 5 години, когато е работил като помощник-асистент в арт център във Флорида. Именно работата му го е вдъхновила, защото същевременно е учил актьорско майсторство, танци, кино, но не и скулптура.

Той осъзнал колко малки и незначителни са копчетата, в кутията на баба му, но същевременно колко уникални и ценни могат да бъдат като част от изкуство. Като атом в молекула, всяко копче е част, която изгражда цялостната форма. Ескивел споделя, че държи копче към ухото си, което обикновено му нашепва: „Искам да бъда…”.

Един ден осъзнал колко много идеи имал и тогава започнал. Така в ръцете му хиляди обикновени копчета става необикновени. Но като всяко изкуство и това отнема много време и коства много труд и работа – боядисване на копчетата, пробиване на дупки в акрила, рязани на хиляди нишки рибарска корда и нанизване на копчетата.

Въпреки, че Ескивел е известен като „момчето – копче”, той не мисли да се ограничава. Планира да работи с малки играчки, кристали Сваровски, биберони, празни куршуми, ключове и всякакви малки предмети, които му нашепват идеи. Снимки: toxel, augustoesquivel