Джамбазки: с Турция ЕС би бил дуалистичен турско-европейски съюз

7
Добави коментар
6Y6I
6Y6I

Запис на предаването „Брюксел 1” на телевизия „България он ер” вече е в социалната медия „Ютюб”. Предаването от 31 март предизвика сериозен интерес с обсъждането на темата за турската кандидатура за Европейския съюз.

ВМРО.бг публикува връзка към предаването, в което участва и заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Водещата Милена Милотинова бе поканила и евродепутата Метин Казак, заместник-председателя на комисията по европейските въпроси в Народното събрание Владимир Тошев, както и изследователя проф. Владимир Чуков.

Ангел Джамбазки припомни тезите на ВМРО, че Турция няма място в Европейския съюз. Турция не е в Европа – нито географски, нито в културно и политическо отношение.

Заместник-председателят на ВМРО обърна внимание и на неоосманската политика на реислямизация, която е водещо направление в днешния турски политически процес и във външната политика на Анкара.

Той напомни и за кюрдския въпрос, както и за задълженията на Турция към България по Ангорския договор. Джамбазки влезе в спор със събеседниците за мястото на турските общности в Западна Европа, както и по отношение на текущите процеси на натиск срещу военните от страна на ислямистите в Анкара.

Турция и Европейският съюз са две коренно различни системи. Ако Турция стане член на ЕС, това би било по-скоро дуалистичен турско-европейски съюз, обобщи Джамбазки.

4 април 2012

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА МАТЕРИАЛА В „СВЕЖО“

ПО ТЕМАТА:

Подписка за референдум против членството на Турция в ЕС

Рубриката  „Труция разбулена”