Магнитни лакове за нокти: информация, инструкция и полезни съвети

2
Добави коментар

Рисунките върху ноктите вече не изненадват никого. Всяка жена поне веднъж е била с декоративен маникюр, бил той с флорални орнаменти, на линии, точки, ‘леопардов’ и т.н. Единственият недостатък на нейла арта е, че трябва ‘стабилна’ ръка или талантлив майстор-маникюрист (художник), за да бъдат нарисуваните орнаменти съвършени. В допълнение – времето, необходимо за създаването на подобна красота не е никак малко, а животът на съвременната жена е достатъчно динамичен и натоварен. Въпреки това всяка дама желае да изглежда прекрасно, ето защо специалистите в областта на козметологията постоянно разработват нови, полезни и лесноизползваеми, ‘умни’ продукти. Такива са магнитните лакове за нокти, които са истинско откритие на сезона. Сега създаването на 3D рисунки е във възможностите на всяка жена!

Магнитни лакове: какъв е техният принцип?

Тези лакове съдържат мънички метални частички, които при взаимодействие със специални магнитни форми създават рисунки. Тъй като всички метални частички не успяват да се съберат в плоски ленти, изображенията стават обемни и се постига истински 3D ефект.

Как правилно да ги нанасяте и кои фирми ги произвеждат?

Тези лакове за нокти се продават в комплект със споменатите магнитни форми, така че на щастливата притежателка на подобен разкрасяващ комплект не са ѝ необходими никакви допълнителни приспособления. Достатъчно е да отдели малко време, за да създаде маникюр, на който ще ѝ завидят и познати, и колежки. С магнитните лакове за нокти, можете да направите, както празнична декорация, така и по-ежедневна – всичко зависи от това какъв цвят ще подберете…

И така… ще Ви трябват:

* магнитен лак за нокти
* основа
* лакочистител, без ацетон
* козметична гъбка

Как да се лакирате:

1. Почистете добре повърхността на ноктите. За целта нанесете на гъбката малко ацетон и обтрийте всеки нокът (дори и да не сте били лакирани преди това).

2. Нанесете основа. Това е необходимо, за да предотвратите ноктите от въздействието на агресивните компоненти, които се съдържат в лаковете; да избегнете нежеланото пигментиране и да удължите живота на Вашия маникюр.

3. След изсъхването на основата, нанесете върху ноктите 1 или 2 слоя магнитен лак.

4. Не чакайте лакът да изсъхне (това е важно!) и поднесете към нокътя магнитната форма. Трябва да я държите максимално близо до повърхността, но без да докосвате ноктите, за да не размажете лака.

5. След 10-20 секунди отстранете магнитната форма.
* Най-добре е първо да потренирате върху един нокът, за да установите колко е нужно за създаването на идеална декорация.

6. Изчакайте лакът да изсъхне. Не се налага да нанасяте заздравител или топ лак.

Ако възприемате по-добре видео инструкциите, Ви препоръчваме да изгледате клипчето от Dance Legend:

Важно:

Преди да пристъпите към лакирането обезателно прочетете инструкцията на опаковката: всяка марка може да има свои тънкости и съвети.

Някои от фирмите, които произвеждат магнитни лакове:
Dance legend magnetic, Magnet Planet Nails, Magnetic Attraction от Nails inc., Magnetic Collection от Limoni, Magnetic Nail Art Kit от Pupa, LCN Magnetic Nail Polish, Golden Rose Magnetic и други.