Десет места по света с най-много туристи

55
Добави коментар

Десет места по света с най-много туристи

Сигурно много от вас са си задавали въпроса, кои са местата на Земята с най-много посетители.

Отговорът никак не е труден. Ще ви представим последните статистически данни и анализ защо именно тези кътчета на нашата планета са предпочитано място за посещение.

На първо място в класацията е Тайм Скуеър в Ню Йорк с 35 млн. посетители. Мястото е внушително със своите реклами и небостъргачи. Големите неонови светлини особенно вечер са доста впечатляващи.

2. Вашингтон Мемориал с 25 млн. души. Това безпорно е най-забележителния комплекс с историческа стойност в столицата на САЩ, висок 170 метра изработен от мрамор.

3. Дисни Уърлд във Флорира с 16,6 млн. души най-известния увеселителен парк в света. Тук се забавляват както деца, така и възрастни.

4.Трафалгарският площад в Лондон с 15 млн. души, построен в чест на победата на Англия над флота на Франция и Испания през 1805г. под командването на адмирал Нелсън.

5. Дисниленд Парк Калифорния 14.7 милиона. Тук има всякакви приключения, пренасяте се в света на приказките и чудесата посредством многото атракциони.

6. Ниагарския водопад 14 милиона. Разположен в источната част на Северна Америка и е туристическа дестинация от над 100 г.

7. Голдън Гейт Сан Франциско 13 млн. Най-фотографираният мост в света. Символ на Сан Франциско, като най-големият отвор между колоните е 1280 метра.