Вестник „Старият Мост“ – Новините от Свиленград, Любимец и региона

1
Добави коментар
korben
korben

За пръв път жена ще работи с рентген в Митница Свиленград

Четирима нови митничари започват работа в свиленградската митница. Те са избрани след провеждането на два конкурса – за двама младши и един старши разследващи митничари и за по двама старши и младши инспектори.

От 2 април на работа е Атанаска Башева от Момчилград. Тя започна като младши разследващ в Митническо бюро – Кърджали. Със заповед на ген. Ваньо Танов пък от 9 април на същата позиция, но в бюрото в Хасково, е назначена Дияна Динкова. „Целта е своевременно новоназначените колеги да реагират в случай на извършено престъпление, независимо дали то е било открито от митнически служители, или от МВР. Ще работим заедно с полицията“, подчерта началникът на Митница Свиленград Тодор Караиванов.

Че са спечелили конкурса за младши митнически инспектори в сряда вечерта са уведомени Марияна Николова, компютърен специалист, и Георги Георгиев – инженер по образование. Те ще обслужват новия модерен рентген, наскоро доставен на границата. Очаква се заповедите им да бъдат подписани около Великден. Николова ще е първата жена в свиленградското учреждение, назначена да работи със сложната апаратура.

Так след проведените конкурси само 4 от обявените 7 свободни работни места са заети. За останалите вакантни щатове ще бъде задействана нова процедура.

СМ