Бронхит. Билково лечение на Бронхит

1
Добави коментар
woodmonster
woodmonster

Бронхитът представлява възпаление на бронхите и главно се дължи на вирус.

Симптоми: Започва с възпаление на слизестата мембрана (лигавицата) на носа, после се разпространява в гърлото, а по-късно в белите дробове. Ето защо, процесът трябва да бъде спрян още докато е в носа. Често се придружава от кашлица и дрезгавина в гласа, а понякога и храчки. Ако кашлицата трае няколко месеца, може да стане хронична и да се обърне в пневмония, белодробен емфизем.

Причини: Контакт със заразено лице, слюнка или дишане на въздух, заразен с вируси.

Препоръчвано лечение: Почивка, спиране на тютюнопушенето, дишане на чист въздух, природни антибиотици, големи количества чесън и прополис, витамини А, С и Е, които заздравяват всички лигавици в тялото.
Licorice (сладък корен) се използва от хилядолетия като супресант на кашлицата и за предпазване от респираторни заболявания, както и за укрепване на имунната система.
Ginkgo Biloba е чудесен бронходилатор при задръстване на бронхите, силна хрема и особено, ако лицето не може да диша и чувства недостиг на кислород.

Втривайте в гръдния кош и гърба смес, приготвена от Алое Вера Джели, Алое Активатор и Алое Вера загряващ лосион с евкалиптово масло. Евкалиптът е силно средство против кашлица и за облекчаване на мускулния дискомфорт. Алое Вера помага за по-доброто проникване на евкалипта.
Предупреждение! Ако кашлицата ви не се успокои, а температурата ви не спадне в продължение на няколко дни и след приложено лечение или ако храчите кръв, консултирайте се с вашия лекар.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни:

Важни добавки:
1. Пчелен прополис, природен антибиотик, убива бактериите и вирусите, укрепва имунната система.
2. Чесън, предпазва от и се бори с инфекциите, укрепва имунната система.
3. Алое Вера загряващ лосион, Алое Активатор и/или Алое Вера Джели, противовъзпалително и отхрачващо средство, облекчава болката: втривайте сместа в гръдния кош и гърба по няколко пъти на ден.
4. Licorice, противовъзпалително средство, за борба с кашлицата, стимулира образуването на антитела, укрепва имунната система.

Допълнителна помощ:
5. Ginkgo Biloba, чудесен бронходилатор (разширява бронхите), помага при хроничен бронхит и астма, дължаща се на алергия.
6. Витамин С, укрепва имунната система.
7. Бета-каротин, мощен антиоксидант, за борба с инфекциите, запазва и възстановява телесната тъкан.
8. Алое Вера сок, гел или нектар, облекчава възпаленията, природен антибиотик.
9. Алое Активатор за отпушване на носа, облекчава възпалението, свива съдовете: по 2 капки във всяка ноздра.

Препоръчвани витамини и минерали:

Витамини:
А – 15,000 IU или Бета-каротин – 9 мг; С – 300 до 3,000 мг; E – 500 IU.

Минерали:
Калций – 1,000 мг; Цинк – 50 мг.