Как да кирилизираме windows XP без FlexType

41
Добави коментар
anubiss
anubiss

Причината, поради която се избягва употребата на Flex Type като кирилизатор е това, че той съсипва кирилицата. Например при някои програми с българско меню буквите вместо на кирилица са йероглифи или много въпросителни знаци „?????? ????”. Субтитрите на много филми също правят подобен проблем.

Аз ви предлагам един доста по-добър и лесен начин за кирилизиране на Windows-а:

Изтеглете си тази програма ИЗТЕГЛИ. Това е един малък EXE файл, който трябва да инсталирате. За инсталацията няма да коментирам, тъй като това е много лесно. След като сте го инсталирали кликнете на: Start => Settings => Control Panel => Regional and Language Options.Ще ви се отвори този прозореца:

Избирате раздел Languages и кликвате на Details… Би трябвало там да видите английска клавиатура. Ако преди това е добавена и българска тя също ще е в полето редом до английската. В случай, че предварително е добавена българска клавиатура вие трябва да я премахнете. Това става като маркирате BG Keyboard и използвате опцията Remove отдясно на прозореца.

Сега преминаваме към самата същност – добавянето на фонетична клавиатура. След като сте инсталирали файла, за който говорехме малко по-нагоре вече имате в списъка наред с другите клавиатурни подредби и Phonetic Keyboard. Кликнете на бутончето Add.

Ще ви се отвори този прозорец:

В горното поле изберете Bulgarian, а в долното Bulgarian (Phonetic) => OK. Запаметете направените настройки и вече можете да пишете с фонетичната клавиатурна подредба. Преминаването от EN на BG и обратно се извършва с клавишната комбинация от Alt + Shift. Добавянето на стандартна BG клавиатурна подредба става чрез използването на същите опции без да инсталирате каквито и да било странични програми.

Подобни новини :