Страхотни арт мебели, които всеки може да направи

2
Добави коментар
zserty
zserty

Dosuno Design създават Opentap – колекция от „опън сорс“ мебели, която е просто един идеален свят – евтини са и всеки може да я произвежда сам за себе си.

Трябва да призная, че съм фен на мебели и обзавеждане от стари метални ВиК тръби. Както преди време гледахме лампите на Козо, днес  ще разгледаме едни мебели, създадени за „свободно за насърчаване на творчеството и иновациите в нашия свят.“  Основната цел на тази колекция е да позволи достъп до устойчиви мебели, които могат лесно да се разпространяват, сглобяват и са издържливи на изпитанието на времето, а и да не забравяме, че изглеждат и доста различни и арт.

Затова от Дозуно Дизайн решават да се използват тръба като един от основните материали – тя издържа много, много години, устойчива е на вода, топлина и налягане, а също така тръбите могат да бъдат лесно манипулирани и съединявани. Нещо повече, те са сравнително достъпни и във финансово отношение. Що се отнася до ползите от използването на тръбите, то те са, че са действително доста екологични в това отношение, че могат да бъдат рециклирани лесно, могат да бъдат използвани повторно и няма начин да се наложи използването на лепила, когато са правилно монтирани.

ET 01 –  моделът за секция е лесно мащабируем във всички посоки за лесно адаптиране към различни нужди и към всяко пространство поради симетричен дизайн и начин на изграждане. Перфорациите в тръбите позволява преместването на самите рафтове според нуждите. Тъй като системата се поддържа от теглото и триенето, докато е облегната на стената, тя не се нуждае от дупки в стената, така че е лесно да я преместите навсякъде.

MT 01 – масата се сглобява, без винтове или лепила, заоблени ъгли на плота и крака, поставени при 45 градуса. 45-градусовото монтиране дава възможност за лесна настройка на височината, която позволява от масичка за кафе да стане маса за хранене (виж по-долу).

ST 03 – столът се основава на популярна техника на тъкане, широко използвана в повечето региони на родината на Dosuno – Колумбия. Тя не изисква технически умения или специализирани инструменти. Това решение също генерира множество опции за персонализиране (поради наличието на каталог цветове в нетъкани материали), които могат да задоволят личните вкусове на всички потребителите. Този аспект на персонализация създава голямо предимство за потребителя, тъй като те могат да адаптират мебелите към личния си вкус и да ги трансформират лесно.

 

Dosuno Design се борят за отворен източник на идеи. За този проект са постигнали целта си, но онлайн платформа все още трябва да бъдат разработена заедно с други средства за разпространение, които могат да достигнат тези, които наистина биха могли да се възползват от такава помощ. Така че ние сме тук, за да разпространяваме идеята!

Изображения чрез Dosuno Дизайн и  v2com.biz.

Share the post „Страхотни арт мебели, които всеки може да направи“