Как да избираме парфюм?

11
Добави коментар
shopaphoria
shopaphoria

Блог

Парфюми

Като начало, когато избираме парфюм, не трябва да се доверяваме на никой друг освен на себе си. Когато вдишате от аромата си представете, че сте облечени в него като дреха, която никой не може да види. Добре ли Ви стои? След като потренирате малко ще се научите кой аромат Ви допълва най-добре.

 

Второ – не купувайте евтини парфюми от подозрителни места.

Трето – когато използвате парфюми е важно да се съобразявате със сезона, дрехите и местата, които мислите да посетите. Знае се, че дневните парфюми са по – неуловими и леки в сравнение с вечерните, които се считат за по-силни и богати на аромат и мистериозност.

На работа, в офиса или просто на разходка е по-добре да се използват дневни парфюми. През нощта, например в театъра, е от съществено значение да се наблегне на лукса.

Когато се подготвяте за среща, избягвайте парфюми, които съдържат лавандула, дърво и бергамот. Вашето тайно оръжие е да съблазните половинката си, да разтърсите сетивата й, а не да демонстрирате горда независимост и отдалеченост.

Ето един съвет от стар руски парфюмер, който е работил дълги години за CHANEL „През нощта използвайте парфюми с плодови аромати – те предизвикват чувство за добър вкус. Тези аромати превръщат жената от цвете в сладострастен плод, който обещава удоволствие.

През зимата са препоръчителни парфюмите с кипарис. Техният силен и изострен аромат на дърво подчертава лукса на кожата и ни внушава чувство за вътрешна топлина. Всъщност през 1948 г. Rochas за пръв път представя специален зимен парфюм, който да се използва само върху кожата.

През лятото е препоръчително да се използват „сладки“ парфюми и такива с аромат на цветя. Те карат жената да се чувства като разцъфтяващо, свежо цвете.

Никога не прекалявайте с парфюма. Психолозите са доказали, че нашите сетива спират да усещат миризмите, които използваме, но хората около нас ги усещат много силно. Затова не прекалявайте, освен ако не искате да се превърнете в обект на раздразнение.

 

Добави коментар