Съвети какво да тестваме когато купуваме употребявана кола

42
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Съвети какво да тестваме когато купуваме употребявана кола

Употребяваните коли може да се окажат истинско предизвикателство за купувачите, така че бъдете нащрек за да се получи добра сделка за вас. Доброто познаване на видовете  износване на автомобила и гаранционното обслужване  могат да ви спестят пари и нерви.

Все пак, цялостната проверка свързана с  техническото обслужване на автомобила, състояние и история са  подходящ тест драйв, който трябва да потуши опасенията на много купувачи. Макар, че тези съвети, които ще ви предоставим по долу не са гаранция за 100% успех при сделката, те поне ще ви помогнат да се съсредоточите върху най-важните неща, когато  шофирате  употребявани автомобили.

Екстериор

Проверете състоянието на гумите най-вече  грайферите и се уверете, че всички двигателни течности са чисти и пълни до правилното ниво. Ако е възможно, опитайте се да го направите когато двигателят е студен. Наведете се  отдолу и потърсете доказателства за течове на земята. След това проверете за течове  и под капака, когато двигателят работи.

Комфорт и удобство на автомобила

След като сте разглеждали екстериора, вече е време да влезем вътре и да видим дали ще сме   доволни.Регулирайте седалката, волана и огледала, за да се уверете, че можете да получите добра позиция за шофиране. Също така проверете видимостта. Ако има големи слепи петна или други въпроси около  видимостта, може да се окаже че това не е вашата кола.

Може да  ви се наложи да прегледате и  задните седалки, за да се гарантира, че има достатъчно място за главата и място за краката. Също така, проверете товарното пространство на автомобила и се уверете има ли достатъчно пространство, което  да отговори  на вашите нужди. Има ли място за продукти или за други ваши артикули, като  стикове за голф или детска количка.

Износване

Проверете дали всички уреди, ключове и ключалки са в изправност. Прозорците дали се спускат и вдигат, осветлението, отоплението, работата на климатика, изправно радио и не на последно място сигналната свирка. Също така, отваряне и затваряне на вратите, предния капак и багажника дали функционират правилно.

Историята на техническото обслужване и  вписванията на ремонтите

Сега е време да  получите някаква информация за колата. Изискайте документа от продавача  дали е на разположение техническата книжка по вписванията. Ако е така, проверете дали всички рутинни поддръжки са направени своевременно.

Тест драйф

Ако имате добри шофьорски умения, това е времето да подкарате автомобила. Спрете радиото и всякакви разговори докато тествате. Вместо това, слушайте за шумове, които могат да посочат проблеми, които се нуждаят от ремонт. Обърнете специално внимание на вибрациите, кагато превозното средство ускорява, изпробвайте спирачките и дали колата завива когато карате на прав  гладък участък. Тестът за  шофиране на употребявани автомобили е важна част от търговския процес, и следва  добре да се провери  преди да се вземе окончателното решение за покупка на  употребявана кола.