Свежи идеи за Великден

19
Добави коментар
lucynda
lucynda

12.04.2012 г.

Ето още 7 идеи, които вероятно ще Ви вдъхновят при избора на великденска декорация.

Великденски яйца, украсени с хартиени цветчета

Хартиената украса е ефектен и лесен начин да декорирате с въображение. Този тип орнаменти не изискват много време, усилия и пари. Можете да изработите предварително шаблон на цвете с определена форма и след това само да го налагате върху листове хартия, да очертаете около извивките им и след това да изрежете. Щом изработите необходимия Ви брой цветчета, с помощта на хартиено лепило ги залепете върху предварително боядисаните яйца, аранжирайки ги по Ваше усмотрение и вкус.

Боядисани яйца на точки

Лесен и ефектен начин да декорирате празничните яйца, без това да Ви коства време и усилия, е да ги боядисате в ярки жълти тонове и след това да налепите бели точки върху тях. Семплите акценти можете да закупите от всяка книжарница за канцеларски принадлежности или да изрежете точки от бели стикери.

Великденски яйца с отпечатък от цвете

Този начин на декорация е традиционен и известен на всички. Поставянето на листенца от различни растения или билки преди да се боядисат яйцата, е класически метод за великденска декорация на яйца.

Яйца с очички

Яйцата с въртящи се очички са весел акцент на празничната трапеза, особено за децата. За тези от вас, които не разполагат с време за по-сложни процедури на украсяване на яйца, това е идеален вариант, който не изисква дори боя за яйца. Единствено са ви необходими малки въртящи се очички, които можете да вземете от счупени и вече неизползваеми детски кукли или други играчки, да ги залепите симетрично върху яйцето и с маркер да изрисувате усмивки.

Великденски яйца, закичени с естествени цветя

Оригинален и лесен начин да придадете на великденските яйца весел и свеж акцент е да ги закичете с естествени цветя – бързо, лесно и красиво. След като сте боядисали в различни бои яйцата ( ако желаете можете и да не ги боядисвате), изчакайте да изстинат. Прикрепете предварително събраните цветчета към тях с помощта на цветна връв или панделка.

Пъстро украсени яйца с конфети

Изключително лесно и бързо можете на направите пъстри великденски яйца, като използвате единствено лепило и разноцветни конфети. След като сварите яйцата и ги изчакате да изстинат, подсушете ги напълно и намажете цялата им повърхност с лепило. Започнете да нареждате пъстрите конфети така, че да се да се застъпват краищата им и да не остава празно пространство, което да прозира цвета на черупката.

Великденски яйца с креп хартия

Този вид декорация налага кокошите яйцата да се предварително твърдо сварени и изстинали. Изберете различни пролетни и ведри цветове на креп хартия. Нарежете декоративната хартия на ленти и увийте яйцата по средата. За да стои на мястото си, върху креп хартията вържете  връв на панделка.