Любимите острови на милиардерите

53
Добави коментар
pavel
pavel

Преди месец ви разказахме за местата, където милиардерите обичат да почиват, а сега дойде ред да ви запознаем и с техните любими острови, които известното списание Форбс е поместило в списък.

Антигуа
По време на активното застрояване на Карибите, остров Антигуа дълго време беше аутсайдер, но в момента това кътче е едно от най-луксозните в света. Недвижими имоти там притежават Джорджо Армани, Ричард Брансън, Опра Уинфри, Тимъти Далтън и Ерик Клептън.

Сардиния
В продължение на много години министър председателят на Италия, Силвио Берлускони, и началникът на област Сардиния не могат да стигнат до компромис. Първият иска да разшири територията на своето имение със 150 акра от северния бряг, а вторият не разрешава строителство там. Берлускони планира да създаде искуствена лагуна и да направи подводен вход в стил Джеймс Бонд, а целият процес е класифициран като „държавна тайна”.

Ибиса
Испанският остров е предпочитан за почивка от много световни знаменитости и бизнесмени, сред които и една от най-популярните светски двойки – тази на актрисата Селма Хайек и френския бизнесмен Франсоа-Анри Пино. В момента те живеят в Ибиса, където отглеждат своята дъщеря.

Некер
Собственик на това райско кътче от Британските Вирджински острови, заобиколено от тюркоазените води на карибско море, е самият Ричард Брансън. Островът е обитаван от 101 фламинго, а на разположение на гостите целогодишно има учители по кейт сърф, каяк и гмуркане. Много знаменитости, сред които Джей Зи, Марая Кери и Опра Уинфри, наемат острова от Брансън.

Снимки: flickr.com