Батман и Жената-котка, които не ми е приятно да видя

2
Добави коментар
stoyan83
stoyan83

Макар дръвчетата у нас тепърва да разцъфват, Холивуд вече мисли сериозно за летния кино сезон, в чиято програма има дузина касоразбивачи. В тази връзка се появява и традиционното издание на Entertainment Weekly, което преглежда най-очакваните заглавия оставени за месеците на жегите. На чело на корицата стои последната заигравка на Кристофър Нолан с историята за Батман „Черният рицар: Възраждане”.

И напук на всички хвалби, които ще чуете от останалите блогари и журналисти, трябва да призная, че въобще не харесвам това, което виждам. Маската на Крисчън Бейл прилича на гумена консерва и не позволява на актьора да покаже каквато и да е индивидуалност. Ан Хатауей пък си е познатата Disney принцеса, тръгнала на кралски бал с маски. В изданието обаче Нолан твърди, че не е търсил сексапилния аспект на Жената-котка. По-скоро искал да я покаже като блуждаещ герой с две лица, който оцелява трудно, но си е престъпник от световен клас. Всъщност мрачният й образ се пораждал от желанието й да защити близките и себе си.

Хубаво, но визията не трябва ли да изпълва със смисъл сюжетните внушения? Колкото и сложен да е образът на Хатауей, външният й вид ще ме кара да чакам принца с гланц на устните, а не мъжа с гумените рогца.

За момента образът на злодея Том Харди е единственото нещо, което ме кара да имам някакви позитивни надежди към филма. Слава богу, че „Възраждане” ще е последният епизод от поредицата…

Премиера в България: 27.07.2012 (The Dark Knight Rises, Александра филмс / Warner Bros. Pictures)

Препоръчахте ли Филмче.нет във Facebook? Благодаря 🙂