M E D I A M I X X 2012 – In Media We Trust

1
Добави коментар
ihchieva
ihchieva

18 -то издание на Международния медиен Форум Mediamixx 2012 ще се проведе в периода 10-13 юни 2012 г. в хотел „Фламинго”, к.к. Албена.

Тази година “Mediаmixx” се завръща към състезателните си платформи, които през годините предизвикваха огромен интерес и дискусии. На мястото на познатите фестивални форми се обособяват два съвсем нови фестивала:

Фестивал за Крос медия и Фестивал за Награди за Български телевизионни сериали.

Конгресните дни – 11 и 12 юни ще отразят най-важните теми, пряко засягащи медийния свят през последната година.

Фестивали

1. Фестивал за Крос медия – преплитането на множество комуникационни канали с еднакво съдържание. Силно развита в Европа и света, крос медията навлиза и у нас все по-осезаемо. Наградите за Cross Media, които обединяват интересите на всички медии и имат за цел да покажат как една идея може да предине разнообразните форми на различните медии според тяхното специфично изискване. Новият състезателен модел, насърчава интегрираното мислене, креативността и използването на дигиталните иновации в сферата на медиите и всичко, които ги свързва.

2. Златен чадър награди за най-добър телевизионен сериал. ТВ сериалите все повече се отличават като основен сегмент в съдържанието на телевизиите. Зрителския свят бе развълнувано от завръщането на българските проекти на телевизионния екран през последните години. Високото качество на продуктите и активността на аудиторията ни постави предизвикателството да дадем възможност за професионална оценка на тези продукти извън рекламните рейтинги. Фестивалът предвижда три вида гласуване, които включват наградите Златен чадър, определени от Международно журито. Награда на професионалната гилдия Златна корона, определена от хората, принадлежащи към медийната гилдия, гласуващи он-лайн на сайта www.mediamixx.info. Третия вид награди ще бъдат връчени от Globul и ще бъдат определени чрез SMS гласуване през месеците април, май и юни. Те ще бъдат определени от масовата аудитория за Най-любим сериал, най-любим актьор и най-любима актриса.

Конгрес

Конгресната част от Медиамикс 2012 поставя актуални и проблемни теми за дискусия в професионалните среди, концентрирани в конгресни панели във фестивалните дни. В години на динамичен медиен пазар, технологичен поглед в бъдещето, развитие в условията на икономическа криза и рязък политически климат, в дневния ред на Медиамикс конгрес се явяват теми като „Медийни войни или Медиите между свободата, бизнеса и политиката”, „Дигиталното разпространение на печатни медии”, Мултимедийните платформи през 2012”, „ Къде сгреши АСТА”,“Защита на медийните продукти в интернет”, “Какво се случва на пазара на кабелните оператори” и други важни теми от медийния свят. Инициирайки подобни дискусии, „Mediamixx 2012” толерира среда на висок професионализъм и креативност, защита на авторски права и предлага решения на поставените въпроси.

Mediamixx ще връчи също ежегодните почетни награди:

– Smart Investor Award – за Умна инвестиция в медийния бизнес.
– Cross Country Award – за принос в развитие на връзките между държавите и техния бизнес.
– Награда на домакините от Курорт Албена
– Златен Чадър – Награда за цялостен приност за развитие на медийния бизнес в региона.

За участие, акредитации и информация сързана с Mediamixx 2012: www.mediamixx.info