– Как да привлечем парите

47
Добави коментар
ogosta
ogosta

На практика всеки човек, с малки изключения може би, мечтае за собствено благополучие и разцвет. Парите – това е инструмент, без който този разцвет е невъзможен. Защо хората казват – пари при пари отиват? Защо на нас ни се струва, че те другите сякаш имат повече от нас?

Всичко започва от детството! Как са се отнасяли към парите вашите родители? Какво сте чували от тях по този повод? Вземете лист хартия и напишете няколко негативни фрази, които често сте чували. Например:

„Нали знаеш – за това ние нямаме пари!”

„Парите не падат от небето – трябва да ги заслужиш!”

„Честните хора не се къпят в пари!”

„Живеем бедно, но пък честно!”

Опитайте се да си спомните колкото се може повече такива изказвания. Помислете, колко често сега вие ги използвате? Колко от тях сега чуват вашите деца? Опитвате ли се с тях да обясните собствените си финансови проблеми?

Възможно е да ви е провървяло и вие никога в детството си да не сте чували такова нещо и сега да не ги употребявате.

Но ако все пак те съществуват във вашето подсъзнание, срещу всяка негативна мисъл запишете нова, позитивна. Например:

„Нали знаеш – за това ние нямаме пари!”

Новото: „Аз винаги имам пари за неща, които считам за необходими!”

„Парите не падат от небето – трябва да ги заслужиш!”

Новото: „Аз получавам доходи от няколко източника!”

Когато изпитате желание да кажете някоя негативна фраза, помислете и кажете противоположното. Не се отказвайте, даже и да ви се струва като игра. Скоро, викайки по този начин позитивна енергия към вас, ще берете плодовете от тази игра.

Съхраняване на енергията

 

Разбира се, за да получите очаквания резултат, в него ще трябва да вложите достатъчно количество енергия. Музикантите, които репетират по 10 часа на ден, спортистите, които тренират в спортната зала, студентите по време на сесия, всички те рано или късно берат плодовете от своите усилия.

Ако парите ви заобикалят, помислете достатъчно ли енергия влагате в това, за да ги привличате? По колко часа на ден целеустремено мислите за тях, за искания финансов резултат?

От нищо не излиза нищо – за това не може да се спори. Но ако вие на 100 % сте увлечени по друга тема, парите просто не могат да дойдат при вас – за тях няма свободно място във вашето подсъзнание.

Консултантите съветват да отделяте минимум 3 часа на ден във финансовата сфера. Не, това не трябва да бъдат просто размишления за това как ще почивате в собствена вила на Карибите, а конкретни действия:

– направете си собствен бизнес-план;

– помислете каква част от доходите си можете да отделите и да инвестирате;

– правете си отчет на приходите и разходите;

– следете развитието на пазара на труда, възможно е на друго място, за същите услуги да получите повече пари, бъдете мобилни.

– следете разпродажбите;

– не бъдете стеснителни, не се ограничавайте – целта трябва да поражда въображение.

– работете с подсъзнанието си, медитирайте.

Например, усамотете се, включете си спокойна музика и се разположете удобно. Отпуснете се. Дишайте дълбоко и спокойно. Съсредоточете се върху вашето дишане и когато почувствате, че това ви се е отдало, обърнете се към своето подсъзнание. „Онази част от моето подсъзнание, когато отговаряш за моето благополучие, моля те, отговори ми ….тук кажете вашия проблем”. Не забравяйте непременно да благодарите на подсъзнанието си. Резултатът от тези разговори може да ви удиви.

 Да привлечете в своя живот по-голям доход е трудна задача, но това не е залог за финансово благополучие. Разходите растат, а проблемите ще си останат неразрешени.

Позитивното мислене в този случай е много важно. Поставете си срок и доход, до който искате да достигнете. И постоянно си го повтаряйте.

Защо доход, а не заплата? Защото не трябва да се ограничавате. Всичко е възможно, само трябва да намерите начин да го постигнете.

Фън-шуй

Използвайте възможностите на това учение, за да привлечете богатство и финансови успехи. Определете си, ако ви е възможно, място в жилището за тази цел. Поставете зеленина или картини с природна тематика. Най-голям ефект има фонтан или негови изображения.

Още един силно действащ способ за привличане на богатството в дома – аквариума. Само трябва да се грижите за него.

Разполагайте различни символи на благополучието на фън – шуй: монети на щастието, жаби на богатството, йероглифи и т.н.

И накрая, най-важното. Да станете роби на богатството едва ли е най-добрия начин да изживеете живота си. Животът е достатъчно богат с други интересни неща. Хармонията – това е най-добрата форма на съществуване.