България е наша: България е наша

205
Добави коментар
pavel
pavel

Обединени блогъри за наша България

Ние, група блогъри от различни градове в България, се обединяваме около каузата на протестиращите групи в страната ни. Ние заставаме с имената си зад следните искания:

– Настояваме институциите да поемат политическата отговорност за масовите побоища в София. Ако министър Михаил Миков и членовете на правителството имат съвест, очакваме оставките им.

– Настояваме за незабавни мерки срещу тоталната корупция, която разяжда страната ни и влошава живота на българите. Настояваме за прозрачност.

– Настояваме за спешни и категорични мерки по въпроса с образователната и здравната реформа в България.

– Настояваме институциите да започнат да отговарят за действията си пред гражданите на България. Настояваме за пряко гражданско участие и контрол при вземането на важни решения.

Ние от „България е наша“ заставаме зад новия обществен договор, който организаторите на протестите ще изискат да бъде подписан от всички политически партии в България: I. Правова държава, в която законите важат за всички.II. Пряко участие на гражданите в управлението и промяна на избирателната система.· Референдуми, инициирани от граждани с нисък праг за свикването от гражданите.· Гражданска законодателна инициатива.· Пропорционална избирателна система с преференциален вот без праг на преференциите.III. Гаранции за свободата на словото, личната свобода и неприкосновеност.IV. Опазване на природата и въвеждане на принципите за устойчиво развитие.V. Реална евроинтеграция на България.

Ще продължим да отразяваме актуалните проблеми и най-вече усилията на хората, които работят за интересите на всички българи: коалиция „За да остане природа“, студентите от СРОКСОС, Електронна граница и още много други!