В очакване на новороденото

3
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

В очакване на новороденото

Бременна съм в пети месец и се чудя кои неща трябва да изчезнат от дома ни, защото могат да бъдат опасни за малкото. Вкъщи имаме много цветя и куче – дали ще трябва да се разделя с тях?

Първото, което трябва да разбере една бъдеща майка, е, че прекалената сте­рилност в дома е дори по-опасна за бебето от рисковете, които има в един дом с животни и много растения. По отношение на цветята, можеш да се кон­султираш със специалисти, за да разбе­реш кои от тях заради аромата или други свои качества могат да бъдат опасни за малкото. Животните – котки и кучета не позволявай да живеят в стаята, къде­то е бебето, поне в първата му година. Присъствието им в дома не трябва да се приема като фактор за поява на алергии при детето. Последните становища на английски учени са, че колкото по-рано малките се сблъскват с най-различни алергени, толкова по-ниска е вероятност­та в бъдеще да развият алергия към тях.

От гледна точка на опасностите от зара­зи – ако се гри­жиш правилно за любимците си, те са ели­минирани и в никакъв случай не са по-големи от тези на детските пло­щадки и ули­цата.

 

Експертите на сп. „Моето дете” отговарят на вашите въпроси.

 

Най-нужното за новороденото по време на криза

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.