Атрактивна къща със стъклена фасада

24
Добави коментар
lucynda
lucynda

25.04.2012 г.

Голямата къща впечатлява с изключителната си архитектура и с фасадата, която e почти изцяло остъклена. Визуално корпусът й се дели на три сектора – две по-високи зони със скосени покриви и една, разположена на по-ниско от останалите ниво, която е с плосък покрив. Къщата разполага с два входа, разположени вляво и вдясно, а пространството помежду им е заето от гараж.

Къща с креативен дизайн

Красивата сграда е разположена сред природата, заобиколена от много зеленина, което добавя впечатляващ акцент към нейната цялост. Тъй като по-голяма част от фасадата й е покрита със стъклени плоскости, всеки един от интериорите й предлага възхитителна гледка.  Основно структурата й се състои от приземен етаж, жилищно пространство и тавански помещения. Приземният етаж не е пригоден за живот, а е зает  от просторен гараж с масивен навес и входно пространство със стълби, водещи към жилищната площ. На горния етаж са разположени просторни помещения, които са заети от кухня и трапезария, които са с общ преходен интериор, всекидневна стая, спалня и баня.

Панорамна гледка към парка

Откъм задната част на къщата се разкрива просторен вътрешен двор, чиято зеленина придава свежи краски на външния дизайн на сградата. Пред плъзгащите врати, водещи навън, е обособено малко кътче – с дървен, леко издигнат подиум, което е уютно и спокойно място за семейни и приятелски сбирки. Къщата разполага с външно кухненско обзавеждане и огромен озеленен терен, подходящ за много видове игри и забавления.

Баня със семпъл дизайн

Банята разполага с изключително свеж и просторен интериор, светъл и обзаведен изцяло в бяло. Отделните сектори в банята са разграничени с врати, върху които са монтирани огледала. Голяма част от помещението е също остъклена и дори има изход към градината, намираща се зад къщата. Допълнително усещане за простор се създава от високия таван, който е типичен архитектурен елемент за тази сграда.

Всекидневна стая и трапезария с просторен интериор

Всекидневната стая и трапезарията за разположени в огромно помещение и споделят преходен интериор. Разположени са на две нива – горното, чийто таван е остъклен, е заето от трапезарията, обзаведена с масивна дървена маса и черни ратанови столове, а долното ниво – помещава всекидневната стая, чиито огромни панорамни прозорци представят изумителни гледки на тези, които удобно са се разположили на стилната мека мебел.

Атрактивна кухня с прилежаща тераса

Кухненският интериор притежава сходни характеристики с другите – доминантен бял цвят, голяма част от помещението е остъклена и висок таван. Кухненският остров е разположен на централна позиция в стаята, обособявайки удобно за готвена кътче. Помещението разполага с прилежаща тераса – подходяща за  сервирането на сутрешното кафе.