Къща в планинска местност

25
Добави коментар
lucynda
lucynda

26.04.2012 г.

Масивната вила е разположена в планинска местност, заобиколена от зеленина. Тя разполага с просторна жилищна площ и огромно дворно пространство.

Външен облик на къщата

Планинската къща е двуетажна, като на втория етаж е конструиран правоъгълен еркер, с изцяло остъклен таван. Покривът на сградата е покрит с фотоволтаични модули. Вторият етаж на къщата е заобиколен от тераса с дървен под и парапети със стоманена конструкция.

Елегантно антре

Елегантният дизайн на входа приветства към антрето. Неговата конструкция е микс от бели мраморни плочи, тъмна дървена ламперия и широка входна врата, изработена от светла дървесина. Пространството около входа също е оградено от мраморна мозайка, а мястото около нейната периферия е заето от дървен подиум.

Уникална остъклена тераса, разположена на покрива

На тавана еркера е разположена великолепна тераса. Скосеният и остъклен изцяло таван придава особено очарование на интериора, правейки го по-раздвижен и светъл. Всички стени на закритата тераса са покрити с дървена ламперия в бледи тонове, подът е зает от мраморни плочки в сходни на дървесината нюанси. Цветен акцент в помещението се поставя от масивните саксии в наситено гранитен нюанс и свежите зелени растения.

Уютна всекидневна стая

На приземния етаж на къщата се помещава всекидневната стая – светла и просторна. Огромният прозорец, който заема площта на една цяла стена, е с плъзгащи се плоскости и може да бъде използван като изход към двора. Интериорът на всекидневната стая е огромен, но семпло обзаведен. Доминантен цвят в помещението е белият, който е съчетан с акценти от естествени тонове, които придават усещане за спокойствие и уют в атмосферата.

Стълбище, изработено от дървесина и естествен камък

Голяма част от приветливото антре е заето от масивни стълбища, водещи към горния етаж. Помещението впечатлява с уникалната комбинация на материали и цветове. Част от пода, стъпалата и някои от декоративните елементи са изработени от дървесина в бледи и меки нюанси, които са в лек контраст със златисто – зеленикавите  тоновете на мраморните плочки, заемащи останалата част от пода.

Дизайнерска баня

Съчетанието на дървесина, тъмен мрамор и бели тонове правят интериора на банята, разположена в тясно помещение на горния етаж, изключително атрактивен. Мебелите, присъстващи в обзавеждането, впечатляват както с разнообразието си форми ( мивката е овална, ваната – правоъгълна, осветителните тела – цилиндрични), така и с разнородния материал, който е използван.