Д-р Даниела Дариткова и членове на ГЕРБ присъстваха на курбан в рудоземското село Оглед

1
Добави коментар
smolyandnes
smolyandnes

Народният представител д-р Даниела Дариткова присъства на традиционния курбан в рудоземското село Оглед. Тя бе придружавана от бившия кмет на община Рудозем Николай Бояджиев и Сийка Кирякова, член на общинската структура на ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията.

Курбанът е традиционен и се прави за здраве и берекет на жителите от селата Оглед и Грамаде. Провежда се последната неделя на месец април. С традиционните ястия, приготвени от месото, бяха нагостени 700 човека, като за празника организаторите заколили пет големи животни.  
Един от организаторите на курбана – Недялко Младенов, заяви, че при подготвянето на мероприятието участвало цялото население с продукти или парични средства. Той обясни, че по традиция продуктите, които  остават и не се използват за приготвяне на ястията, се обявяват на търг, а остатъкът от събраните средства се заделя за следващия курбан.

След празничния обяд д-р Дариткова разговаря с жители от двете рудоземски села Оглед и Грамаде, като пред нея бяха поставени въпроси от най-различен характер – социални стандарти, здравеопазване, пътна инфраструктура и земеделие.