Тераса като райско кътче » eMODNO у дома

20
Добави коментар
svetla58
svetla58

С настъпването на пролетта, идва и желанието да ни погалят топлите слънчевите лъчи, затова всеки се стреми да прекара повече време навън. За да усетите атмосферата на колоритния сезон, пресъздайте райско кътче на терасата на вашия дом. Усещането, че сте по-близо до природата ще приповдигне настроението ви, дори да живеете в голям град.

Декорирането на терасата е не по-маловажно от интериора в дома ви, защото този елемент от жилището ви позволява по-голяма свобода за действие. Ако имате достатъчно площ – добър вариант е да поставите масичка и столчета, където с удоволствие може да закусвате или да пиете сутрешното си кафе.

Чудите се къде да съхранявате любимите стари мебели? Терасата е идеалния вариант. Стар шкаф, кресло и дори неизползваем куфар ще придадат винтидж излъчване на интериора, който може да обогатите по ваш вкус. Интересно ще е да изберете една тоналност и да се придържате към нея. Може да се съобразите с цвета на стените на терасата и да заложите на саксии и възглавнички с подобни нюанси.

Ако отглеждате цветя аранжирайте с тях пространството около мебелите или на перваза. Така ще създадете илюзия за градина. Може да заложите на различни декоративни елементи като лампи, чадър или други интересни акценти за по-ефектен вид.

Вижте нашите кокетни идеи, които създават усещане за уют дори на балкона!

Автор: Делица Цонева