Цветя от ленти филц

2
Добави коментар
artandblog
artandblog

В сезона на цветята можем да им се радваме, но и да си правим такива. Днес ще научите два нови начина за лесни цветя и то само от ленти филц.

За първото цвете ти трябва кръг с диаметър 3-4 см и лента с дължина около 25-30 см и ширина 5-6 см. Първото нещо, с което трябва да започнете е да прегънете на половина по цялата дължина лентата. За да не ви се размества можете да капвате лепило на няколко места. След това с ножица правите прорези, на равни разстояния едно от друго, с дължина около 1.5 – 2 см.  С готовата лента започнете да обикаляте кръга от филц, както е показано на картинката.

След като завършите първата обиколка изрежете лентата и започнете втората с няколко милиметра по-навътре. За да завършите цветето завийте в средата лентата като руло, за да се получи обем вътре.

За второто цвете ви трябва просто един кръг от филц с диаметър 8-10 см.

Започнете да изрязвате спирала от него, като правите лента от 1-1.5 см. С нея започнете да навивате цвете от средата навън, както е показано на картинката. От време на време можете да зашивате или залепвате лентата, за да закрепвате формата, която създавате. Когато привършвате лентата е важно да я скриете от долу. Към готовото цвете можете да добавите мъниста, копчета, пайети или друг вид украса за центъра. Източник: craftsnob

Вижте още идеи: