Тайванци правят самолети за феновете на Hello Kitty

5
Добави коментар
Yoani4ka
Yoani4ka

Суматоха
  Шоу

Тайванци правят самолети за феновете на Hello Kitty

PlovdivWeek на 03/05/2012, 17:19

Снимка: cnngo.com

Eva Air наскоро обяви, че трансформира два от самолетите си Airbus A330-300 в такива, посветени на японското коте Hello Kitty.

Създадено от Sanrio още през 1974 г., Hello Kitty се превърна в движеща сила сред търговските марки в Азия, а стойността на марката се равнява на няколко милиарда долара.

Тъй като всички в Азия обожават котето, тайванската авиокомпания реши да започне да се асоциира с него в опит да увеличи интереса към себе си и да смекчи проблемите в сектора.

Анализатори твърдят, че новата украса на самолета не представлява никакъв риск за пътниците, въпреки че Eva Air ще трябва да плати солидна сума за получаването на лиценза.

Първият път, в който името на авиокомпанията бе свързано с това на Hello Kitty, беше през 2005 г., когато бе пуснат първият тематичен самолет. Той имаше гигантски мотиви, свързани с популярния герой, изрисувани от външната страна. Освен тях и вътрешното обзавеждане беше в тон с външната украса.

Но този път Eva Air е решила да се издигне до едно по-високо ниво. Освен големите рисунки, тематични детайли и облегалки за глава, посетителите имат шанса да се насладят на всякакви Hello Kitty предмети, като лосион за ръце и тематично меню. Освен това ще има и специални „котешки” билети, пише inews.

Тагове:
азия
hello kitty
самолети
тайван