„Златни пясъци“ очаква най-добрите играчи на покер в началото на юни

1
Добави коментар

В началото на летния сезон „Златни пясъци“ отново ще е най-горещата покер точка на Европа. От 4 до 10 юни край масите за „Тексас холдем“ в гранд казино „Интернационал“ ще се срещнат най-добрите играчи от Стария континент.

Турнирът „Eureka Poker Tour Bulgaria 2012“ за пореден път ще доведе у нас най-платежоспособните и желани туристи извън активния сезон, а хотелиери и ресторантьори по Северното ни Черноморие вече традиционно се стягат за един от най- силните периоди в годината.

Интересът е огромен. Свидетелство за това е фактът, че през миналата година в „Eureka Poker Tour Bulgaria“ участваха над 300 състезатели по спортен покер. Повечето от професионалистите пристигнаха със семейства и приятели. А много от чуждите тимове бяха придружени от свои екипи и специализирани медии. Ако броим зрителите и журналистите, гостите на миналогодишния турнир достигнаха няколко хиляди души, което ежегодно допълнително увеличава значимостта на събитието от туристическа гледна точка.

Следващия месец организаторите на „Eureka Poker Tour Bulgaria“ очакват още по-голям наплив поради главоломното нарастване на популярността на играта в световен мащаб, както и заради по- малкото спирки на турнира в Европа. В Румъния например през тази година няма да има Eureka, което ще доведе в покрайнините на Варна още по- голям брой жители на северната ни съседка, при положение, че през 2011-а повече от 90 румънци взеха участие на „Златните“.

Очакванията за тазгодишната надпревара са свързани и със значително увеличен награден фонд в сравнение с 2011-а, когато той бе близо половин милион лева. Имаше участници от над 30 страни, а шампионът Идан Греенберг отнесе 100 хил. лева в родината си Израел заедно с купата.

За представителите на туристическия бранш един от най- големите ефекти от провеждането на „Eureka Poker Tour“ у нас е присъствието на много чужди медии, които отразяват събитието. Това от своя страна допринася за споменаването на България като покер и туристическа дестинация от висок клас.