Великият Петьо Узунов прикован на легло (ВИДЕО)

5
Добави коментар

Бившият ни национал и доскорошен волейболист на Арда (Кърджали) Петър Узунов вади двете си капачки, като травмата го приковава на легло. Приятели, съотборници и фенове на Майкъл Джаксън му помагат за рехабилитация в болници ACIBADEM.

Великият Петър Узунов е прикован на легло и не е ясно дали отново ще проходи. Съдбата и професията си правят лоша шега с големия ни волейболист, който на 41-годишна възраст вади и двете си капачки по време на мач на Арда (Кърджали) с Марек Юнион-Ивкони (Дупница) от полуфиналите на Суперлигата.

Петьо е най-опитният състезател на кърджалийци и се включва малко преди края за да помогне на отбора. Още при първия опит за блокада се приземява на земята и двете му капачки на колената изхвърчат. Следва спешна операция в „Пирогов“, където хирурзите за първи път виждат подобна тежка контузия – и на двете колена.

Петър Узунов е прикован на легло

Петър Узунов в момента и прикован на легло и трябва да бъде абсолютно неподвижен в продължение на 50 дни. Неговите приятели от националния отбор го подкрепят и събират пари в специални касички в зала „Арена Армеец“ по време на олимпийските квалификации. А той гледа от леглото си вкъщи, чупи пръсти и му се иска да стане и да влезе на игрището.

Операцията на двете капачки

„Надявам се поне да мога да отида в залата и да гледам. С активния спорт вече съм приключил, годинките ми са много. Никога не съм се молил за помощ, но сега благодаря на всички, които са загрижени за съдбата ми“, казва Петър Узунов в интервю пред БНТ 2.

Семейството на Петър Узунов се надява той да проходи отново

Фенклубът на Майкъл Джексън организира специален благотворителен концерт в помощ на волейболиста. Той е с подкрепата на Община Пловдив, на всички медии в града и на много интернет медии като Zasada.bg. Феновете на Майкъл ще забавляват публиката с много танци, изпълнения на живо и уникална хореография на Лятно кино „Орфей“ в Пловдив на 23-и юни.

Семейството на Петър Узунов се надява той да проходи отново

Парите от продажбата на билетите ще отидат за пълен преглед на Узунов в най-добрата болница за спортна медицина в Европа – турската „ACIBADEM“. Лично шефът й за България д-р Гюрай Ходжев е поел ангажимента за огромна отстъпка и да бъде направено всичко възможно великия Петър Узунов отново да проходи.

Филип Михайлов