Перфектното лице е с опушени очи

3
Добави коментар

Най-универсалните цветове за опушен грим са тези в шоколадово- кафявата гама – те стоят много красиво и правят клепача по-пластичен, за разлика от матовото черно.

1.      ЛИНИЯ

Очертай окото с мек молив. Работи колкото се може по- близо до основата на миглите, за да не се образуват дупчици между косъмчетата и линията. Изтеглянето на равна линия от вътрешния ъгъл на окото до неговия край понякога е трудна работа – ще се улесниш, ако изтеглиш няколко по-къси чертички, започвайки от външния ъгъл на окото. Можеш да използваш както черен молив за повече интензитет, така и тъмнокафяв или тъмновиолетов, които ще омекотят погледа.

2.      ЦВЯТ

Постави тъмнокафяво върху целия подвижен клепач и близо до линията на долните мигли. Затопли погледа с бронзови сенки в средната част на клепача и затъмни външната му 1/3 с тъмнокафяви или черни сенки.

3.      ОПУШВАНЕ

Нанеси блестящи сенки с топли златисти пигменти Върху целия клепач, за да озариш погледа и прелееш плавно всички цветове, които си нанесла преди това. – Разнеси хубаво с пухкава четка от дълъг естествен косъм така, че да омекотиш всички видими граници.

4.      ПОДСИЛВАНЕ

Очертай очите отвътре с водоустойчив черен молив, за да им придадеш красив контур, след което извий миглите, за да „отвориш“ погледа. На финала нанеси няколко пласта черна спирала отгоре и отдолу и среши миглите с гребенче.

Опушеният грим върви в комплект с „голи” устни:

Естествените устни са супер привлекателни, без непременно да крещят с пълно гърло „Виж ме!“ Все пак не им позволявай да се слеят напълно с цвета на кожата – вместо бежово червило избери червило с лек розов или прасковен оттенък, което ще им придаде повече сочност и свежест.

Ние харесваме:

Maniac Long Wearing Lipstick № 16,19 лв., Sephora
Color Sensational Lipstick № 235,14.99 лв., Maybelline New York
Rouge Dior № 296 Beige Quadrille, 62 лв., Dior
Color Riche Natural № 235 Nude, 20.49 лв., L’Oreal Paris
Color Riche № 340 Crystal Praline, 20.49 лв., L’Oreal Paris

 

Как да си направите грим с опушени очи ?

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.