Откриха чудовище в Преспанското езеро

2
Добави коментар
mayaiv
mayaiv

Откриха чудовище в Преспанското езеро

17 май 2012
  Любопитно
   

Подобно на чудовището в Лох Нес и в Преспанското езеро има нещо мистериозно, което плува. Това се казва в репортаж на Би Би Си, който е заснет в гръцката част на езерото.

Според местни свидетели по някой път в езерото наистина плува нещо мистериозно. Най-добре това се забелязвало от околните планини – виждали се големи сенки да се движат в езерото.

Местният градоначалник Василиус Цепас в интервю за телевизията казва, че за първи път чува такова нещо и че в езерото няма никакви чудовища, а само ангели.

От видео материала на медията се забелязва и необичайно голямо присъствие на гръцките военни сили по крайбрежната ивица на езерото. Показва се само една – единствена снимка от млада брачна двойка пред водите. В заден план на снимката се вижда „мистериозното чудовище“.

Преспанското езеро е езеро в Република Македония, Гърция и Албания и е второто по големина езеро в географската област Македония. То се намира в югозападната част на Македония и е отделено от Охридското езеро с планината Галичица. В езерото се намират два острова – Голем град в Република Македония и Мал град в Албания.

източник: trud.bg