Wella създават първата дълготрайна боя за коса

1
Добави коментар

Wella създават първата дълготрайна боя за коса

Продуктите на „Wella“ са предназначени предимно за косата, но също така те произвеждат парфюми и други козметични стоки. В козметичния гигант, освен продуктите за коса с марката „Wella“, влизат и марката „Londa“, популярна в Източна Европа, „Kadus“ – за професионалните фризьори и продукти, предназначени за специфичните нужди на местните пазари в страните, където фирмата има свои подразделения.

През 50-те години на 20 -ти век „Wella“ пуска първата си боя за коса. Кремообразната, подхранваща боя за коса, наречена Koleston, е комбинация от боя и специален крем. Оцветителят притежава невиждани дотогава свойства, траен е и щади максимално косата. Това прави боята Koleston най-продаваната първо в Германия, а след това и по света. Няколко години по-късно компанията пуска нова серия „Wella Private“, която е предназначена главно за употреба в домашни условия.

От създаването си до днес „Wella“ работи основно за подобряване на грижата за косата. През 2000 г. се появява и новата серия, разработена от компанията „Wella Vivality“. Това е първата серия от шампоани, бои за коса, балсами, разпространявани по цял свят.

Публикувано в Цвят на косата. Постоянна връзка.