Супичка – пътеводител на новака в кухнята

3
Добави коментар
gischo
gischo

Картофената салата! Царицата на салатите за гладници! Най-добрата гарнитура! Перфектната студентска вечеря! Картофената салата е толкова лесна, вкусна, обичана и универсална, че всеки, дори и тези, които никога не са готвили са правили картофена салата. Картофената салата с краставица, варени яйца и сирене е един малко по-различен поглед върху тази класика, но е също толкова лесна за приготвяне. Тази салата е подходяща, както за зимната  (класика за Новогодишната вечер), така и за пролетната трапеза и най-вече за дните след Великден, когато се чудим какво да направим с останалите варени яйца. Картофената салата с краставица, варени яйца и сирене е много свежа и внася ново настроение в графата с класическите рецепти с картофи.
Картофена салата с краставица, варени яйца и сирене
Необходимите продукти за картофена салата с краставица, варени яйца и сирене:

1. 1 кг картофи
2. 2 краставици
3. 4 твърдо сварени яйца
4. 300 грама сирене
5. 1 кофичка майонеза
6. ½ кофичка кисело мляко
7. сокът на ½ лимон, сол

Необходимо време за приготвяне:
40 минути

8-10 Порции

Картофена салата с краставица, варени яйца и сирене
Рецептата за картофена салата с краставица, варени яйца и сирене в три стъпки:

1.
Първо трябва да сварите добре картофите. Варите картофите  без да ги белите предварително. Картофите са достатъчно сварени, когато можете да забиете вилица в картофа. След като картофите са добре сварени ги обелвате и настъргвате в голяма купа, в която ще правите салатата на едро ренде. Посолявате и подправяте с лимоновия сок.

2.
 Върху настърганите и подправени със сол и лимон картофите настъргване последователно сиренето, краставиците и обелените варени яйца, като не разбърквате! Идеята е салатата да стане на „редове”.

3.
Разбивате майонезата и киселото мляко, след което заливате картофената салата със сместа. Оставяте салатата да постои 10-15 минути, за да се овкуси добре. Салатата е готова за сервиране!

Картофена салата с краставица, варени яйца и сирене
Рецептата за картофена салата за краставица, варени яйца и сирене е изпълнена!

Тази салата, подобно на класическата картофена салата е напълно универсална! Тя би могла да бъде сервирана като гарнитура, като леко предястие или пък просто като салата, мезе за някое питие.  Ако сте любители на интересните салати може да пробвате рецептата за салата с кус кус и пресен джоджен, или пък салатата с пушена риба. Двете салати са много различни, но и двете са лесни за приготвяне и малко ексцентрични, което ги прави подходящи за всички „новатори” в кухнята!

ДОБЪР АПЕТИТ!