Интериор в стил винтидж | Art senses – артистични идеи за интериор и градина

6
Добави коментар

Какво точно представлява винтидж стил в интериорния дизайн.

Обзавеждане във винтидж стил, конкретно означава, внасяне в интериора на антични мебели и аксесоари от определена епоха или период, които за времето са представлявали луксозни предмети. Задължително е предметите да отговарят на всички характеристики на епохата или годината, да бъдат качествено изработени и да са оригинален екземпляр. За да създадете дизайн на интериора във винтидж стил е необходимо да разгледате антикварни магазини, в търсене на добре запазени и поддържани вещи и аксесоари или да се сдобиете с прилежно съхранявани старинни мебели. Ако не можете да откриете такива, днес много производители предлагат изкуствено състарени мебели, имитирайки патина, ръжда или дори проядено дърво, но това не е истински винтидж.

При декориране на интериора в стил винтидж съществува риск от претрупване, тъй като някои антични предмети са много орнаментирани. Също така, внимавайте да не превърнете жилището си в музей от старинни ценности. Аранжирайте пестеливо и с вкус. Интересувайте се и съчетавайте мебели и декорации от един определен период, за да не заприлича дома ви на смесица от стилове.

Можете да използвате античните аксесоари като акцент, съчетани със съвременни мебели. Достатъчно е да комбинирате красив старинен полилей, от ковано желязо например, със столове за трапезария също от ковано желязо. Украсете масата с подобни свещници. Симпатични ретро шкафове, рафтчета и етажерки в кухнята, създават неповторима обстановка на отминали времена. Стар бюфет, а върху него чайник, мелничка за кафе или красив сервиз за чай от времето на баба ви, също могат да допринесат за винтидж стила в кухнята.  Добре запазен сандък, прекрасно може да изпълнява ролята на холна масичка и едновременно с това да съхранява вещи. Потърсете стара кушетка за спалнята и покрийте с много драперии. Можете да допълните с орнаментирано огледало, красива кутия за бижута, часовник или ретро грамофон, поставени на стар скрин.

Когато декорирате във винтидж стил, добре е стените да са в бял или друг много нежен и светъл цвят, за да се откроява красотата на античните вещи. Запазени тапети в този стил е трудно да се открият, но на пазара съществуват много подобни. За да напомнят тапетите винтидж, те трябва да са декорирани в едри флорални мотиви.

Използвайте усета си за баланс и хармония, обърнете внимание на качеството и детайлите, аранжирайте своя винтидж дом с вкус и естетика.

Няколко идеи за винтидж интериор: