С нож и вилица в ръка: Лимончини – карнавални сладки

37
Добави коментар

Дълго търсих из списанията си рецепта за тези любими мои карнавални сладки (досега все си купувах:) и не откривах . С последна надежда 🙂 попитах на Роби майка му да не би пък тя да има и се зарадвах като ми я продиктува по тел .:)…..Запретнах ръкави сутринта :)то и без това отвън сняг ,сняг 🙂 та къде да ходиш в такова време и за по малко от час сладките бяха готови :)….много лесни и бързи и вкусни…:)))

За тестото е необходимо : 1 яйце, 100 гр. разтопено краве масло, 2 с.л. мастика , 1 ч. ч. прясно мляко, 1/2 пак. бакпулвер, 1 ч.л. захар (пълна) , настърганата кора на един лимон брашно около 500 гр.  Замесете от изброените продукто меко тесто. Разточете на кора дебела 3-4 мм.  

 Поръсете с настърганата кора на един портокал и шепа захар. Завийте на руло ,първо от едната страна до средата , после от другата . Може да разделите двете кори и да направите сладките така както ги направих аз . А може да нарежете двете рулца заедно и да получите формата на нашите “сълзици“ . Аз предпочетох да ги направя разделени . 

Загрейте 200 мл. олио и пържете до порозовяване .Поръсете ги топли с пудра захар.
А може да направите малко сироп от 1 к.ч. вода и 2 с.л. захар с малко лимонова кора и да ги намажете обилно ( не да ги сиропирате) с четка  отгоре . Аз ги предпочитам така и да ви кажа 🙂 се различават на вкус от напудрените :)!!! Да ви е сладко :)!!!
От мен чаооооо и  топла съботна вечер 🙂 Мислех да вървя на пързалка ,ама май започва да ме боли гърло 🙁 …..та ще си остана само с мислите :)! Прегръдки !