Режимът на Мариса Томей и юнска диета | bgbezgranici.com

1
Добави коментар
ditadita
ditadita

Мариса Томей е американска актриса, която е родена на 4 декември 1964г. в Бруклин, Ню Йорк. Макар и вече да е преминала 45-годишна възраст, тя е много красива и елегантна, изключително енергична е и както сама твърди, смята да съхрани младостта си, живеейки с радост.

В интервю пред списание Shape Мариса споделя, че си е изработила свои правила и ги следва с голямо удоволствие. Диетата й се състои в това да се храни здравословно, предимно с натурални продукти, да не преяжда никога.
Всяка сутрин, независимо къде се намира, тя започва деня с чаша топла вода, в която е изстискан сок от един лимон. Не пие кафе въобще и смята, че водата с лимон е отлично средство за прочистване на организма.
30 минути по-късно закусва: чаша ягоди с мляко и мюсли или варени яйца поръсени с малко зехтин. По принцип любимите й закуски се състоят от белтъчини.
След това отива да язди. Обича да е на чист въздух. Хапва малък плод, когато огладнее.
Въобще консумира сезонни зеленчуци и плодове. Според нея идеалната вечеря е соте от зелен грах със зехтин, червен лук и малко парче козе сирене.
Обича да готви прости ястия, но от натурални продукти. Не яде консервирана храна.
Вечерята й е винаги в 18.00, а когато е Ню Йорк отива на гости при родителите си, за да се храни от вкусните гозби на майка си.
Посещава фитнес зала, но много рядко.
Предпочита танците. Любимите й занимания са по танцувалната програма на Нита Рубио, която е отлично съчетание от дихателни упражнения и танцови движения.
Мариса споделя, че се е научила да се доверява на сигналите, които подава тялото й. Това й дава възможност да поддържа фигурата си лесно, да се забавлява и да се наслаждава на живота. Не й се налага да спазва строги диети, защото по принцип се храни здравословно, движи се постоянно и така не натрупва наднормени килограми.
Много от специалистите по хранене препоръчват по-дългосрочни диети, като калориите се набавят от смесено хранене и се намаляват постепенно.
Тези вид диети се основават на множество хранения за сметка на количеството приета храна. Усещането за ситост се постига чрез прием на по-голямо количество течности и течни храни, зеленчуци и плодове.
През месец юни вече има възможност за такъв умерен начин на хранене, който позволява да не се усеща чувство на глад и същевременно да се намалява теглото.
Юнската  диета се провежда на база 5-7 приема на храна за денонощието. В зависимост от наднорменото тегло, диетата може да се провежда през целия месец, като се редуват предложените менюта. Има вариант диетата да се приложи в рамките на 2 седмици, когато е необходимо да се свалят по-малко килограми.
Закуска (по избор 1 от трите):
1. Чаша мляко, 2 стандартни филийки черен хляб с тънък слой масло / маргарин
2. Кафе с мляко, 2 стандартни филийки хляб от зърна, 10 г масло / маргарин
3. Чай, пресни зеленчуци, полети с малко заквасена сметана, малък банан
2-ра закуска:
Плодове: ябълки, портокали или круши (1-2 плода)
Обяд (по избор 1 от трите):
1.Крем супа от спанак (лапад) с яйце и 1 с. л. сметана, 1 филийка черен хляб.
2. 300 г картофено пюре с масло и пресни зеленчуци.
3. 100 грама постно месо (150 г пилешко месо или 150 г варена риба) с гарнитура от сурови зеленчуци (не повече от 300 г), 1 филийка черен хляб.
Следобедна закуска
Салата от зеленчуци по избор (без картофи). Овкусяване – 1 с.л майонеза или 1 с. л. заквасена сметана, или 2 с.л. зехтин.
Вечеря до 18.00 часа (по избор 1 от четирите):
1. 50 грама нискомаслено сирене, пресни зеленчуци до 300 г.
2. 100г нискомаслена извара, пресни зеленчуци до 300 г
3. 1 твърдо сварено яйце, пресни зеленчуци до 300 г
4. 2 варени картофа, пресни зеленчуци до 200 г
След 18.00 часа до 22.00 се позволяват по 1-2 плода, като се спазва интервал от 2 часа между приемите. Не се консумират банани. След 22.00 се пият само вода и зелен чай.
Напитки: зелен чай, всякаква минерална вода, газирана вода. Течностите трябва да са около 1,5 – 2 литра за деня.
Кафето и чаят се пият без захар.