Изпит след купон ?!

1
Добави коментар

Едва ли има нещо по-неприятно от това, да се окаже, че си на кандидатстудентски изпит след балната вечер.

Реалността от завърш­ването на безгрижния ученически живот може да ти удари безмилостен шамар с такава подред­ба – купон и на изпит другата сутрин, но това се случва и трябва да си подготве­на, ако съдбата ти изпрати това изпитание. Как да се насладиш на една от най-вълнуващи- те и очаквани вечери, ако на следващия ден трябва да дадеш всичко от себе си, което ще пред- реши след­ващите 4-5 години от живота ти? Адски трудно е, но в ника­къв случай не е невъзможно. Раз­бери какво би могла да направиш и какви капани да избягваш, ако искаш да изкараш вълнува­що на бала, а на сутринта да се справиш блестящо с кандидат-студентския си изпит.

БЪДИ ОПТИМИСТ

Гледай положително на ситуацията. Ако се стресираш и се самонавиваш през цялото време, че няма да си изкараш добре в нощта на бала и на следващия ден няма да се представиш добре на изпи­та – наистина ще стане точно така! Емоционалната нагласа е ключът, който отключва и едновременно с това заключва всички врати. Така че, не си втълпявай седмици преди събитията, че няма да се справиш и всичко ще е ужасно, а направи точно обратното – мисли как ще купонясваш с приятели и съучени­ци, а на следващия ден, като зрял човек, ще отидеш и ще изкараш висока оценка на изпита. Настрой се на положителна вълна, за да ти се случат положителни неща.

БЕЗ АЛКОХОЛ

Ограничи до минимум алкохола и наблегни на течностите с безалко­холен характер. Кой е казал, че за да си изкараш добре, трябва да се напиеш?! Напротив – събитие като бала трябва да ти остави спомен за цял живот, а не бели петна, махмурлук и усещането, че си прецакала най-вълнуващата вечер в живота си и най-важния ден след това. Затова, поръчвай си безал­кохолни коктейли и фрешове, а за наздравиците избери чаша шам­панско, но след първата – наистина се спри!

ПЕПЕЛЯШКА

Дори само 2-3 часа повече или по-малко сън може да се ока­жат от съществено значение за концентрацията и физическото ти състояние. Така че, забавля­вай се от сърце и танцувай в нощта на бала, но видиш ли, че часов­никът показва, че отдавна е минало полунощ – прибе­ри се да поспиш. Ако трябва да ставаш в 07:00, за да тръгваш за канди­датстудентския изпит, по-добре се прибери до към 2 сутринта. Поговор­ката „Мине ли 02:00 след полунощ, очаквай само неприятности“, е вярна, защото хиляди хора са си изпатили. Не влизай и ти в тази статистика и стане ли 2 след полунощ – бързо вкъщи!

сп. „Блясък“

 

5 начина да се справиш с махмурлука

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.