Какво може да помогне при възпалено гърло?

1
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Здравейте, моля препо­ръчайте ми рецепти от народната медицина при Възпалено гърло.
Денка Петкова – Кърджали

Възпалението е сигнал, че сте жертва на инфекция – вирусна или бактериална, особено по време на грип. Или че с нещо сте раз­дразнили чувствителната лигавица на устата – пре­калено пикантни, горещи, или много студени напитки и храни. Може би пък сте консумирали замърсени продукти – неизмити пло­дове и зеленчуци, или сте използвали замърсени съдо­ве и прибори. Възможно е да имате проблем със зъбите и венците. Понякога гър­лото се възпалява в среда с вредности над нормата химикали, прах, пушек. Често пък е заради това, че сте викали, пели сте, говорили сте на висок глас на мач или друго спортно състезание.

ОСВЕН ТОВА!

Възпалението може да е първият симптом за някои детски болести като Варицела, скарлати­на и морбили. То може оба­че да е и първият сигнал за херпес симплекс (причини­тел на гениталния херпес, особено опасен за бебе, заразено от майката по време на раждане), остър ставен ревматизъм, мононуклеоза или нефрит.

СИМПТОМИТЕ:

Парене и дращене в гърлото.
Усещане за сухо­та, която предизвиква кашлица.
Трудно преглъща­не на топли течности.
Пареща и щипеща болка, която намалява от пиене на охладени течности.
Остра болка при преглъщане, която се разпростира към вра­та и ушите.
Възможно покач­ване на температура­та с изпотяване.

 

КАКВИ БЪРЗИ МЕРКИ МОЖЕ ДА ВЗЕМЕТЕ У ДОМА?

Прополисът предпаз­ва лигавицата на устата и гърлото от инфекции – използвайте готовите таблетки, спрейове, екс­тракти с пчелен клей, или други предлагани в аптека­та средства за възпалено гърло.
Ако четката ви за зъби е стара – там се раз­въждат много бактерии. Купете нова, а ако ви е невъзможно в момента, накиснете старата в 3 про­цента кислородна вода, а преди употреба изплакнете обилно с вода.
Избягвайте сухата и пикантна (солена, кисела) храна, горещите напитки. Сдъвчете бавно скилидка чесън – убива микробите. Пийте бавно течен или раз­творим витамин С, а също и прясно изцеден лимонов сок с малко мед. Овлажнете въздуха, ако е много сух, не пушете и не разрешавайте да пушат около вас!

 

Акция “Залавяне на зачервено гърло” – Южен парк, София

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Публикувано в категории: Уши, нос и гърло

Автор simeonova

При колит използвайте тези 4 лесни рецепти

Колит е неприятно заболяване на червата, което създава определен дискомфорт, но също така понякога е свързано и с болки. Използвайте тези 4 лесни рецепти

Научете какво се лекува с черен оман (зарасличе) – народна медицина

Още войните на древния Рим са използвали черния оман (Symphitum officinale L.) за лечение на ставите, зарастване на рани и заздравяването на костите.

Народна медицина при гъбички по ноктите

Лекарственият пазар предлага цял куп медикаменти за лечение на гъбички по ноктите. Както всеки знае – това е доста упорит проблем.
Не пречи паралелно с медикамента да използвате и някое от доказаните народни средства

Лечение с каланхое – използване на тинктура и сок

Много хора имат у дома си това стайно растение, но не всеки знае, че то е алтернатива на известния женшен и помага за лечение на много заболявания.

Как да премахнете оток?

Как да премахнете оток – един въпрос, който тревожи много хора.

При изморени очи и лошо зрение доверете се на народната медицина

Особено хората, които работят по 8 часа дневно с компютър тези съвети са изключително полезни. Народна медицина при изморени очи

Овесени вани спасяват от тежка екзема

25-годишна жена успя да се спаси от тежка екзема с помощта на овесени вани. Невероятната история е на младата англичанка Ейми-Луис Джеймс. Екземата й била така тежка, че тя постоянно се чешела и от нея се сипели люспици от кожата,

Два домашни лека при упорита ушна кал

Ако сте предразположени към образуване на обилна ушна кал, решете проблема с 1-2 капки загрят зехтин в ухото преди лягане.

АНЗИБЕЛ класик / ANZIBEL classic

Пастилите АНЗИБЕЛ (вариант класик) действат успокояващо при възпаления в устната кухина и гърлото. Обезболяват и потискат усложняването на инфекцията. Като част от комплексна терапия съдействат за оздравителни процеси в засегнатите от болестния процес зони.

4 ползи на ментовото масло

Маслото от растението мента помага на лечителите от много години.

Изпитани средства от народната медицина против кашлица

В момента, в който времето стане студено, появява се кашлица и проблеми с дихателните пътища. В аптеките има много препарати, но е по-добре да използвате народната медицина

Още рецепти за билков чай при настинки

Има много стари народни средства, които се използват за облекчаване на различни симптоми, свързани с настинка или обикновена простуда.