Замъкът-крепост Кохем ~ ShowBG

36
Добави коментар

Силуетът на неоготическият замък-крепост „Кохем” се забелязва на около 100м. над река Мозел в провинцията Рейнланд-Пфалц, Германия. Построен е в края на XI -първата половина на XII век. на изключително красив хълм, от който има ясна видимост във всички посоки, така че е идеално разположен за отбрана, освен за любуване на прекрасната гледка наоколо.

През 1151г., замъкът е бил окупиран от крал Конрад III, който го обявява за императорски, т.е. за негово ексклузивно ползване. През 1688г.,по време на Деветгодишната война (1688-1697г.) известна още като Войната за Пфалцкото наследство, Кохем е превзет от войските на френския крал Луи XIV, като още на следващата година те го унищожават. 

Замъковият комплекс дълго лежал в руини преди, през 1868г., да бъде купен от берлинския бизнесмен Луи Фредерик Жак Равене за 300 гулдена и след това е преустроен в Неоготически стил.  

Замъкът и до днес е добре обзаведен с ренесансови и барокови мебели, които са внимателно подбирани от семейството Ravené. От 1978г. тази популярна туристическа атракция е общинска собственост на град Кохем.

Mозелската долина