ПредаванияЕвропейско първенство по футбол 2012

1
Добави коментар
ivaila
ivaila

Европейското първенство по футбол 2012, наричано още „Евро 2012“, ще бъде 14-тото Европейско първенство по футбол. Полша и Украйна ще бъдат домакините на турнира, който ще се проведе през лятото на 2012 г. Общата кандидатура на двете страни е избрана от Изпълнителния комитет на УЕФА още през 2007 г. в Кардиф, Уелс. За трети път турнирът ще се проведе в две страни, след като Евро 2000 се състои в Белгия и Нидерландия, а Евро 2008 – в Австрия и Швейцария. Това ще е последното европейско първенство, в което ще участват 16 отбора. От 2016 г. отборите финалисти ще са 24.

Зрителите ще видят церемонията по откриването на Европейското първенство на Националния стадион във Варшава на 8 юни. Шоуто ще продължи 12 минути и ще маркира историческо събитие, защото за първи път в историята Европейско първенство по футбол ще се проведе в Централна и Източна Европа. Последната среща, която ще определи шампиона, ще се състои на 1-ви юли 2012 год,

На Евро 2012 ще участват 16 национални отбора: Англия, Германия, Гърция, Дания, Италия, Република Ирландия, Испания (настоящ шампион), Холандия, Полша (домакин), Португалия, Русия, Украйна (домакин), Франция, Хърватия, Чехия и Швеция.
Жребият определи кои отбори ще се състезават в четирите групи:
Група А: Полша, Гърция, Русия и Чехия. Група B: Холандия, Дания, Германия и Португалия. Група C: Испания, Италия, Хърватия и Република Ирландия. Група D: Украйна, Швеция, Франция и Англия. Гледай Евро 2012 онлайн на живо.