Трикове за справяне с тънката коса

1
Добави коментар

ЦВЯТ

Проблем: Основната грешка, която допускат притежателките на тънки коси е, че прибягват до изрусяване и обезцветяване на косъма. Битува мнението, че светлата гама придава повече обем. Като цяло цветът влияе малко на визуалното възприя­тие на обема на прическата. Обезцветяващата процедура обаче е травмираща за всички коси и двойно повече – за слабите и по-нежните.

Правилното решение: Използвайте тъмните гами, които повече щадят косата. Шоколадовите нюанси и тези с тон на капучино са изключително актуални за сезона.

КОЗМЕТИКА

Проблем: Някои жени смятат, че колкото пове­че балсам или гел слагат на косата си, толкова по-добре ще изглеждат. Всъщност има продукти за коса, които утежняват тънкия косъм и го карат да се лепи и да стои изправен. Избягвайте продуктите със силикон, които имат точно такъв ефект. Никога не използвайте средства с висока степен на фиксация. Противопоказни са и продуктите на маслена основа и гелове, които имат плътна текстура и неприятно утежняват тънкия косъм.

Правилното решение: Тънките коси изис­кват по-често миене, защото бързо се замърсяват и това им личи. Важно е да ползвате специализирани продукти за тънка коса, които ще придадат красива форма на косата ви. Нужно е да употребявате лакове със средна фиксация. Мусовете са препоръчителни за придобиване на желания обем. За да получите красива и бухнала форма, най-добре е да сушите влажната коса с дифузер, като наклоните главата напред.

ПРИЧЕСКА

Проблем: Погрешно е мнението, че за тънките коси най-приляга къдренето или късата подстрижка. Всъщност вредни са всякакви въздействия с химикали и те трябва да се избягват. Красиво прилягат филираните прически и карето. Истината е, че можете да изпробвате всякакви фризу­ри, защото са важни не толкова гъстотата, а състояни­ето и блясъкът на косата, правилната й поддръжка.

Правилното решение: Експериментирайте с дължината. Не се решете и не се подстригвайте еднотипно. Ако искате да носите дълги и разпуснати коси, направете го. Не се безпокойте, че обемът на косата ви е недостатъчен. Използвайте мус и техники за сушене, които вкарват повече въздух между кичурите.

сп. „Журнал за жената“

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.