Таблетки или капсули – каква е разликата?

3
Добави коментар
estestveni
estestveni

Чудили ли сте се дали е по-добре добавките, които вземате, да са под формата на таблетки или капсули?

Много от нас приемаме хранителни добавки, за да сме сигурни, че организмът ни получава ежедневно това, от което се нуждае. Но какво всъщност вземаме? Кое е най-доброто за тялото ни?

За таблетките

Няма смисъл да се вземат добавки, които съдържат повече пълнители и консерванти, отколкото активни съставки. Може и да не ви се вярва, но когато приемаме витамини, минерали или билки под формата на таблетки, ние правим точно това.

Много често активните съставки (витамините и минералите) са само 15% от цялата таблетка!

Таблетките съдържат много допълнителни съставки, например пълнители, свързващи и помощни вещества, оцветители, дезинтегранти, разредители и др.

Помощните вещества, като например повидон (PVP), целулоза, модифицирано нишесте и други, които се използват като свързващи вещества, дезинтегранти и разредители, могат да представляват до 85% от таблетката!

Имайте предвид, че колкото е по-евтина таблетката, толкова повече такива съставки съдържа.

Също така има много изследвания относно факта, че таблетките или минават невредими през храносмилателната система без да се разтварят, или, което е по-притеснително, се задържат в червата без да се разтворят и да доставят активните вещества на организма.

За капсулите

Изследванията показват, че хората предпочитат капсулите, тъй като те се поглъщат по-лесно.

Но има и друга причина, поради която капсулите са много по-здравословни от таблетките – това са самите съставки. По правило капсулите не съдържат ненужни добавки! Колкото е по-чисто съдържанието, толкова по-добри са резултатите.

Приемането на капсули подобрява усвояването на активните съставки в продуктите – капсулите не преминават неразтворени през храносмилателния тракт, тъй като капсулата е проектирана да се разтвори и да отдаде съдържанието си с висок процент на усвояемост от организма.

Trufil ™ и Pureflo ™ технологии

Капсулите на АкваСорс са подготвени и напълнени по патентованите технологии Trufil ™ и Pureflo ™, които гарантират наличието само на полезни съставки в продуктите. Така хората не са принудени да гълтат огромни количества таблетки, за да са сигурни, че са получили необходимите им количества от полезни вещества.

Много хора предпочитат добавките на АкваСорс поради чистотата на използваните суровини и ефективността на продуктите. Капсулите на АкваСорс се изработват без нагряване и без смазка. Не са необходими оцветители, разредители, дезинтегранти, свързващи или помощни вещества.

Единствената добавка, която може да се ползва, е когато натуралната съставка е толкова малка по обем, че се изисква ползване на натурална основа, за да се напълни в капсулата.

АкваСорс използва само най-чистите съставки, за да направи продуктите възможно най-ефективни и полезни. Ето защо Trufil ™ капсулите и Pureflo ™ съставките на АкваСорс продуктите не съдържат пшеница, глутен, лактоза, мая, добавени захари, химии, свързващи или помощни вещества.