Рецепта за шоколадово суфле със сладолед на фолк дивата Алисия

58
Добави коментар
naskoki
naskoki

Настоящата половинката на футболиста Ники Михайлов и майка на първородния син на Валери Божинов- фолк дивата Алисия се оказа запалена кулинарка и наскоро демонстрира своите  готварски  умения в кулинарното предаване „Какво ви забърка Лео“ по TV7.

Пред зрителите, тя издаде, че любимото ястие на вратаря на нашите национали и холандския „Твенте“  е телешко филе с картофено пюре, които тя подправя с… щипка любов.

Любимият десерт пък на сина й Валери е шоколадовото суфле с топка сладолед, което тя приготвя собственоръчно. Ето и рецептата за него:

Шоколадово суфле със сладолед

Необходими продукти:§

200 г натурален шоколад

200 г масло7 яйца270 г захар125 г брашно50 г натурално какаомазнина за формитесладолед с вкус по изборНачин на приготвяне:Шоколадът се натрошава и се разтопява заедно с маслото на водна баня, като се бърка непрекъснато.Яйцата се разбиват със захарта на пяна, след което се прибавят шоколадовата смес, брашното и какаото.Всичко се разбърква много добре.Формите се намазват с мазнина.По желание по дъното и стените на формите може да се поръси малко какао, след което се пълнят с шоколадовата смес. Какаото позволява суфлето да се обърне в плоски чинии и да се сервира отделно.Фурната се загрява на 225 градуса и суфлето се пече 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект. Готовото суфле се гарнира с топка сладолед. Да ви е сладко!