Вижте фантастично красивия град на бъдещето на български архитект (видео)

2
Добави коментар
Fenris
Fenris

Британският архитект от български произход Цветан Тошков разработи удивителен проект  City in the Sky, който представлява ярък образец на футуризма в архитектурата. 3D моделът на града на бъдещето е направен на фона на пейзажи от Ню Йорк.

Според автора главната му идея е създаването високо в небето, възможно дори над облаците, на оазис, на който всеки уморен от градския живот човек ще може да намери убежище и ще може да си почине от безкрайния шум, стреса и суматохата. За основа на концепцията му е послужил цветът на лотоса.

А защо именно лотос? Отговорът е прост: това цвете е известно със своята уникална способност да расте в забланета вода, като при това остава абсолютно чисто и съвършено.

Великолепните високи здания са утопичната представа на твореца за идеално бъдеще.

Първоначално това творение е било създадено в рамките на проекта Megatropolis, целта на който била реализация на мега развит град на бъдещето. На финалния етап обаче реализацията на проекта била спряна. За щастие, концепцията за „Футуристичен рай“ не била забравена и получила широко разпространение в мрежата.

(Visited 12 times, 1 visits today)