Фестивал на светлината, музиката и идеите в Сидни (Vivid Sidney 2012)

96
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

   Сидни за пореден път се превръща в грандиозно платно от светлина, музика и креативни идеи, тъй като в момента се провежда Вивид Сидни – фестивалът на светлината, музиката и идеите, което е културно събитие, намерило достойно място в календара на най-големия град в Австралия. Колоритното събитие е започнало след залез слънце на 25 май 2012 и ще продължи до 11 юни 2012. През този период града сякаш заживява нов живот, изпълнен със звук, цвят, творческа енергия, креативност и вдъхновение. 

Вивид Сидни е най-значимия празник на творческите индустрии и най-големият фестивал по рода си в южното полукълбо, като за миналата година той е привлякъл над 400 000 души. Не случайно е класирам в челната десятка на световните фестивали от влиятелния вестник „Гардиън“ в Обединеното Кралство.

Откриването на творческото събитие беше съпътствано с песните на Уил Ай Ем и Флорънс едн дъ Машийн, които извиваха гласове в Операта в Сидни. По време на фестивала улиците, тротоарите и фасадите на сградите се превръщат в голямо импозантно платно за реализиране на идеите и въображението на артистите участници. Със специално 3D светлинно шоу беше осветена най-емблематичната сграда в австралийския град – Операта. 

Организаторите на проявата споделят, че за изпълнението на този невероятен спектакъл от звуци и светлини се използва специална лазерна и 3D технология, както и над 40 светлинни инсталации, създадени от местни и международни артисти. 

Освен светлинното представление на Операта, фестивалът включва гигантски светлинни скулптури, изригващи огнени инсталации, както и музикални изпълнения на местни и международни музиканти. 

Hobyto.com