Макарон с малини и шоколад

6
Добави коментар
vili_vp
vili_vp

Макарон с малини и шоколад

Макарон с малини и шоколад

За приготвянето на тези атрактивни сладки е необходима голяма прецизност, но резултатът е впечатляващ.

умерено лесно

35 броя

Време за подготовка 35 минути

Време за готвене 14 минути

Начин на приготвяне

1. Поставете пудрата захар и смлените бадеми в купата на кухненски робот и смелете с бутона pulse за около 15 мин, докато се смесят напълно. Пресейте сместа в голяма купа, като изхвърлите частиците, останали в ситото. Добавете едната половина белтъци към бадемовата смес, смесете ги до образуването на гъста паста и оставете настрана.

 

2. Прехвърлете втората половина белтъци в безупречно чиста огнеупорна купа и си пригответе електрически миксер. Поставете 50 мл вода и захарта в малка тенджера на умерен огън. Изчакайте да заври и оставете на огъня, докато сиропът достигне температура от 110°C (използвайте термометър за захар). В този момент започнете да разбивате белтъците на бърза скорост. Когато сиропът достигне 118°C, започнете бавно да го изсипвате от едната страна на купата, далеч от движещите се приставки. Продължете да разбивате на бърза скорост, докато сместа изстине напълно и добие лъскава, гъста консистенция като за целувки – при допир купата вече не трябва да е гореща, а топла. Добавете боята и разбийте, за да се смеси.

 

3. Добавете оцветената смес към бадемовата и внимателно ги смесете с шпатула. Важно е да не прекалявате с бъркането – сместа трябва да пада от шпатулата на гъста ивица. Ако не падне за около 30 сек, разбъркайте още малко.

 

4. Загрейте фурната на 170С. застелете 3 плитки тави с хартия за печене. Прехвърлете сместа в шприц и оформете кръгчета с диаметър около 2,5 см върху подготвените тави. Оставете настрана за 30 мин на стайна температура, докато образуват коричка.                                                                                                                                 

5. Печете макароните за 14 мин (засечете времето точно). Незабавно ги прехвърлете с хартията за печене върху работния плот, оставете да изстинат за няколко минути и внимателно ги отделете от хартията.

6. За да приготвите пълнежа, сложете сметаната в малка тенджера, а шоколада в средно голяма купа. Точно когато сметаната заври, добавете шоколада. Оставете така за няколко минути, а след това разбъркайте. Добавете маслото и бъркайте до гладка смес. Оставете, докато се сгъсти. Прехвърлете шоколадовия пълнеж в чист шприц с по-малък накрайник и шприцовайте по ръбчетата на половината макарони. Напълнете средата със малиновото сладко и слепете макароните.

 

Съвет

За най-добър резултат използвайте течна боя на водна основа. Боите на мастна основа могат да развалят текстурата на макарона. 

Стойности за една порция:

калории 110 ккал;
протеини 2 г;
въглехидрати 14 г;
мазнини 6 г;
наситени мазнини 2 г;
захар 14 г;
сол 0,02 г;